Info

Objavljena prognoza do 24. jula

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za naredne dvije sedmice, za period od 10. do 24. jula 2023. godine.

Kako navode, polje malo povišenog zračnog pritiska kao i dominantna topla zračna masa sa juga uslovljava stabilno vrijeme i natprosječno visoke temperature zraka.

Širom Bosne i Hercegovine, do četvrtka 13. jula, prognozira se stabilno i sunčano vrijeme. U periodu od 13. do 15. jula, u Bosni, posebno u centralnim i sjevernim predjelima, moguća je slaba i povremena kiša.

U ostatku zemlje, sve do kraja prognoznog perioda, očekuje se stabilno, sunčano i toplo vrijeme.

Narednih 10 dana temperature zraka prognoziraju se iznad prosjeka za ovaj period godine. U Bosni, te na planinskom sjeveru Hercegovine, tokom jutra vrijednosti temperatura očekuju se od 15 do 20 °C, dok se u ostatku Hercegovine prognozira od 21 do 26 °C. U istom periodu, maksimalne dnevne temperature zraka u Bosni kretaće se od 31 do 36, na jugu zemlje do 39 °C.

Od 19. jula izgledan je blagi pad vrijednosti temperatura zraka. Jutarnje u Bosni očekuju su od 14 do 19, u Hercegovini od 20 do 25, danju u Bosni do 29, u Hercegovini do 36 °C.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno