Biznis

Objavljena nova lista najvećih dužnika u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Objavljena nova lista najvećih dužnika u BiH – Uprava za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine objavila je danas ažuriranu listu najvećih dužnika po osnovu poreza na dodatnu vrijednost.

Prema podacima Uprave, u mjesecu septembru dugovi najvećih dužnika značajno su porasli, ali redni brojevi na ovoj neslavnoj listi nisu se mijenjali. I dalje je najveći dužnik za PDV u BiH Kantonalno javno komunalno preduzeće GRAS. Ovo preduzeće državi po osnovu PDV-a duguje 21,752,012.64 KM.

Drugi je Kekerović d.o.o. iz Laktaša koji po osnovu PDV-a državi duguje 11,309,858.02 KM dok je na trećoj poziciji ove ”crne liste” Đuša d.o.o. iz Fojnice – 8,914,630.06.

I ostali visokopozicionirani dužnici duguju milionske iznose, a kompletnu listu možete pogledati u nastavku. Napominjemo da su podaci ažurirani koncem prošlog mjeseca.

Objavljena nova lista najvećih dužnika u BiH.pdf

ba.n1info.comStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno