Info

Objavljena dugoročna prognoza za BiH: Kada će padati snijeg

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Objavljena dugoročna prognoza za BiH: Kada će padati snijeg – Objavljena je dugoročna vremenska prognoza za Bosnu i Hercegovinu, a kako se navodi u saopćenju Federalnog hidrometeorološkog zavoda, naredne sedmice očekuju se sniježne padavine.

Do kraja sedmice u Bosni i Hercegovini će preovladavati nestabilno vrijeme s kišom. Intezivnije padavine očekuju se u Hercegovini i u jugozapadnoj Bosni. Više sunčanih intervala izgledno je krajem sedmice u Hercegovini, dok će se u ostalim područjima zadržat oblačno vrijeme s povremenom kišom, piše u saopćenju.

Jutarnje temperature zraka kretat će se između 3 °C i 9 °C u Bosni, a u Hercegovini do 14 °C. Maksimalne dnevne temperature imat će vrijednosti između 10 i 15 °C u Bosni, a na jugu zemlje oko 18 °C.

U periodu od 13. do 19. novembra preovladavat će nestabilno vrijeme s kišom u Hercegovini. U planinskim i predplaninskim područjima Bosne očekuje se snijeg i susnježica. Prema trenutnim sinoptičkim kartama veće količine padavina prognoziraju se početkom sedmice. Pred kraj prognoziranog perioda, snijeg je moguć i na krajnjem sjeveru Bosne. Temperature zraka će biti u laganom padu, maksimalne dnevne od 6 °C do 10 °C, početkom i od 2 °C do 7°C krajem sedmice, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

ba.n1info.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno