Biznis

Objavljen Javni poziv za učešće u YEP inkubatoru poslovnih ideja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Objavljen Javni poziv za učešće u YEP inkubatoru poslovnih ideja – U sklopu partnerske saradnje između Grada Zenica i Investicijske fondacije IMPAKT Sarajevo u Zenici je raspisan Javni poziv za učešće u YEP inkubatoru poslovnih ideja.

Investicijska fondacija IMPAKT Sarajevo realizuje Projekat zapošljavanja mladih (YEP) uz podršku Vlade Švicarske, a u saradnji sa 32 lokalne zajednice u BiH.

Dosad je podržano osnivanje 120 novih poslovnih poduhvata širom BiH.

Kao rezultat zajedničke saradnje između Investicijske fondacije IMPAKT i Grada Zenica na realizaciji YEP inkubatora poslovnih ideja 2020 već se realizuje program mentorske i savjetodavne podrške za postojeće obrtnike i preduzetnike kako bi im se pružila podrška u savladavanju negativnih posljedica COVID 19 pandemije i normalizacija poslovanja.

Predmetni Javni poziv raspisuje se u svrhu prijava za učešće u programu razvoja preduzetništva YEP inkubator poslovnih ideja 2020.

Kroz YEP inkubator poslovnih ideja učesnicima će biti osigurana preduzetnička obuka, priprema i realizacija prezentacije poslovnih ideja, dodjela bespovratne finansijske podrške u iznosu do 5.000 KM te stručna i mentorska podrška u daljem rastu i razvoju biznisa u skladu sa procijenjenim potrebama.

Za učešće u YEP inkubatoru poslovnih ideja moguće je aplicirati sa poslovnom idejom koja kao rezultat podrazumijeva formalno osnivanje privrednog subjekta i/ili realizaciju poslovne ideje o proširenju poslovanja (novi proizvodi/usluge, izlazak na inostrana tržišta i sl.) start up biznisa ne starijih od 12 mjeseci.

Prihvatljivi oblici poslovnog poduhvata su: privredno društvo uz obavezu zapošljavanja zaposlenika, obrt i srodna djelatnost i druge djelatnosti kao osnovna ili dodatna djelatnost, udruženje i/ili zadruga koji posluju prema principima socijalnog preduzetništva  uz obavezu zaposlenja jednog zaposlenika.

Dopunske djelatnosti nisu prihvatljive izuzev u slučaju da realizacija poslovne ideje podrazumijeva prelazak u osnovnu i/ili dodatnu djelatnost.

Prijave za učešće u YEP Inkubatoru poslovnih ideja je moguće predati u pismenoj i online formi do 24. jula tekuće godine.

U cilju adekvatnog informisanja o programu, Investicijska fondacija IMPAKT Sarajevo i Grad Zenica organizovat će prezentaciju programa YEP inkubator poslovnih ideja koja će se održati 03.07.2020. godine u Velikoj sali Grada Zenica, Trg BiH 6, Zenica sa početkom u 10,30 sati.

Grad Zenica i Investicijska fondacija IMPAKT Sarajevo pozivaju zainteresovane osobe s područja Grada Zenica da se prijave za učešće u programu podrške preduzetništvu kroz YEP inkubator poslovnih ideja.

Detaljnije informacije o javnom pozivu, kao i formular za učešće u javnom pozivu mogu se vidjeti i preuzeti putem linka: https://www.zenica.ba/aktuelnosti/javni-pozivi/news/javni-poziv-za-ucesce-u-yep-inkubatoru-poslovnih-ideja-grad-zenica/?tx_news_pi1%5Bcontroller%5D=News&tx_news_pi1%5Baction%5D=detail&cHash=d5cae5eb4e45a46dfac88930f4b44e47.

Dodatna pojašnjenja je moguće dobiti putem brojeva telefona: 032/447-693, 033/202-043 ili e-mail adresa: [email protected] i [email protected].



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno