Politika

Objavljen javni poziv za kandidovanje projekata za dodjelu sredstava vodnih naknada

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona objavilo je Javni poziv za kandidovanje projekata za dodjelu sredstava vodnih naknada, s tim da ukupan iznos prikupljenih sredstava iznosi 5.374.974,20 KM. Ova sredstva će biti raspoređena prema unaprijed definisanim kriterijima iz javnog poziva te prioritetima i potrebama lokalnih zajednica.

Prioriteti finansiranja su infrastruktura (sredstva će biti korištena za izgradnju i obnovu vodoprivredne infrastrukture, uključujući vodovodne i kanalizacione sisteme); zaštita vodnih resursa (dio sredstava će biti usmjeren na projekte zaštite i očuvanja vodnih resursa, kao što su izgradnja zaštitnih objekata, zona zaštite izvorišta i revitalizacija vodenih ekosistema); lokalne zajednice (sredstva će biti ravnomjerno raspoređena među općinama i gradovima koji su iskazali potrebu za finansiranjem projekata u oblasti vodosnabdijevanja i zaštite okoliša, s tim da će prioritet imati projekti koji donose najveću korist lokalnom stanovništvu) te transparentnost i praćenje (resorno ministarstvo će osigurati transparentnost u raspodjeli i korištenju sredstava, a redovni izvještaji o statusu i napretku projekata bit će dostupni javnosti).

– Odluka o raspodjeli sredstava od vodnih naknada je ključna za unapređenje kvaliteta života naših građana. Investiranjem u vodoprivrednu infrastrukturu i zaštitu vodnih resursa, osiguravamo održivu budućnost za sve – rekao je ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Jasmin Čajić.

Iz ovog ministarstva pozivaju sve zainteresovane strane, uključujući građane, nevladine organizacije i privatni sektor, da se uključe u realizaciju projekata i daju svoj doprinos očuvanju vodnih resursa.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno