Info

Objavljen Daljinar BiH sa relacijama i minimalnim vremenima vožnje

Objavljen Daljinar BiH sa relacijama i minimalnim vremenima vožnje – Osnovom inicijative sa sastanka održanog 07.12.2016.godine u prostorijama Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine i iskazane potrebe za izmjenama i/ili dopunama važećeg Daljinara Bosne i Hercegovine te nakon održanih šest radnih sastanaka na temu Izmjena i/ili dopuna važećeg Daljinara Bosne i Hercegovine, kreiran je Daljinar sa relacijama i minimalnim vremenima vožnje za autobuske stanice i stajališta u Bosni i Hercegovini.

Nakon provedenih aktivnosti Ministarstvo komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine je dana 12.01.2018.godine na svojoj službenoj stranici objavilo izmijenjeni i/ili dopunjeni Daljinar sa relacijama i minimalnim vremenima vožnje za autobuske stanice i stajališta u Bosni i Hercegovini.

Na ovoj jednogodišnjoj aktivnosti svoj puni doprinos pored predstavnika Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, dali su i predstavnici Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske, Vlade Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine, Privredne komore Republike Srpske i Ministarstva komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine.

Primarni cilj navedenih aktivnosti jeste kreiranje ažuriranog Daljinara u skladu sa uočenim nedostacima važećeg Daljinara i dinamikom izgradnje nove cestovne infrastrukture. Istovremeno ova aktivnost bi trebala rezultirati kao vid pomoći bosanskohercegovačkim prijevoznicima u pripremi jednostavnijih i kvalitetnijih prijedloga redova vožnje što bi u konačnici rezultiralo bržim i efikasnijim rješavanjem zahtjeva za usklađivanje autobuskih redova vožnje.

Važeći Daljinar sa relacijama i minimalnim vremenima vožnje za autobuske stanice i stajališta u Bosni i Hercegovini, možete preuzeti OVDJE.

akta.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem