Politika

Obilježena godišnjica SDA u Zenici: Pokazali smo da znamo voditi narod i državu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradski odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Zenica danas je na tvrđavi u Vranduku obilježila 31. godišnjicu postojanja, a na skupu su poslani pozivi na jedinstvo kako bi se pokazala jačina stranke, ali i države.

Današnjem obilježavanju godišnjice u Vranduku prisustvovao je i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović kao i predsjednik Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije Zenica. Predsjednik Gradskog odbora Zenice Nezir Pivić je kazao da je Stranka demokratske akcije i nakon rata pokazala i dokazala da umije voditi narod i državu, da zna krojiti pravedne zakone, njegovati višestranačku parlamentarnu demokratiju i na vanjsko-političkom planu boriti se za bolju poziciju zemlje u svijetu.

“U ovom historijskom poduhvatu ogromnu energiju uložio je i Gradski odbor SDA Zenica. Okupili smo patriote i organizirali armijske brigade koje su djelovale diljem Bosne i Hercegovine braneći njenu slobodnu teritoriju i oslobađajući okupirani teritorij. Bili smo utočište za hiljade ranjenika i izbjeglica. Nakon rata Stranka demokratske akcije u Zenici pokazuje svu svoju sposobnost kroz Općinu, kasnije Grad Zenicu i Zeničko-dobojski kanton. Formirali smo institucije, ustanove i organizacije, od političkih i privrednih, pa do kulturnih, sportskih i obrazovnih. Posebno s ovog mjesta želim apostrofirati zasluge SDA za zenički preporod koji se desio od 2004. pa do 2016. godine”, kazao je Pivić nakon čega je pomenuo sve projekte koje je realizovao bivši gradonačelnik Husejin Smajlović.

Pojasnio je da je SDA je na izborima 2016. izgubila poziciju gradonačelnika, a da u proteklih pet godina nemaju političku moć da donosimo ključne odluke za grad Zenicu.

“To se dobro vidi na terenu. Zenica je već pet godina grad slučaj, a aktuelna gradska vlast nije realizirala niti jedan kapitalni projekat. Građani su vrlo brzo nakon izbora shvatili koga su izabrali, jer su preko noći eskalirali svi problemi i prijetnje koji se odnose na naš grad. Gradska uprava je postala mjesto za političko zbrinjavanje, a gradski budžet je najviše u funkciji spašavanja fotelje aktuelne gradske vlasti”, dodao je Pivić uz objašnjenje da o tome profitira samo nekoliko istomišljenika.

U obraćanju prisutnima je kazao da su uz njih ostali njihovi vjerni glasači koji vjeruju u ideje i kadrove SDA te da vijećnici ukazuju i nastavit će ukazivati na kriminal, nedomaćinski odnos prema gradskom budžetu te da će biti korektivni faktor aktuelnoj vlasti, koja svaki dan sve dublje vuče ka dnu.

“Stranka demokratske akcije u Zenici je podmlađena i pročišćena od kadrova koji su stranku doživljavali samo kao sredstvo za ostvarenje ličnih interesa. Oni su za nas prošlost, ali ti isti ljudi ne odustaju od podrivanja SDA te predvode front kojem je jedina zajednička poveznica neprijateljstvo prema Stranci demokratske akcije”, izjavio je Pivić te sve pozvao na jedinstvo s ciljem zajedničkog rada na kadrovskom, programsko-političkom zaokretu i reformama.

Slične poruke uputio je i predsjednik Kantonalnog odbora SDA Miralem Galijašević koji je pozvao na zbijanje redova i jedinstvo te je naglasio da je SDA u cijeloj Bosni i Hercegovini najjača u Zeničko-dobojskom kantonu.

“U ovom trenutku kada doživljavamo transformacije, pozivam nas da zbijemo redove i da odbacimo lične sujete, nerazumijevanje i da zajedno, snažno i jedinstveno podržimo SDA te da ostvarimo rezultate kakve zaslužujemo”, kaže Galijašević.

U sklopu današnjeg programa dodijeljene su i zahvalnice najzaslužnijim članovima stranke, ali i pojedincima koji su svojim učešćem dali doprinos jačanja Stranke demokratske akcije.

Autor: E.Mehić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno