Zenica

Obilježena 24. godišnjica formiranja Sedme

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Obilježena 24. godišnjica formiranja Sedme – U sportskoj dvorani na Bilmišću danas je obilježena 24. godišnjica formiranja Sedme muslimanske brigade koja je djelovala u sastavu Trećeg korpusa Armije Republike BiH. Gazije i heroji su zajedno odali počast šehidima i poginulim borcima, prisjetili se časnih i slavnih trenutaka ove jedinice, s porukom da se ne smije zaboraviti ono što je bila Sedma.

Organizator svečanosti bilo je Udruženje Sedma muslimnska viteška oslobodilačka brigada, a prisutnima su se prigodnim riječima i jasnim porukama obratili general u penziji Ramiz Dreković, u svojstvu savjetnika federalnog ministra za boračka pitanja i Sulejman ef. Čeliković, glavni imam MIZ-a Kakanj. Amir Kubura, predsjednika Udruženja Sedme, podsjetio je na 17. novembar 1992. godine kada je formirana ova brigada od usitnjenih muslimanskih jedinica iz desetak općina srednje Bosne.

Kubura je podsjetio i na ratni put Brigade, te uspjehe i zasluge njenih pripadnika u odbrani časti, vjere, slobode i života stanovnika međunarodno priznate BiH. Ponovio je i riječi prvog predsjednika Predsjedništva BiH, rahmetli Alije Izetbegovića kako je Sedma nastala iz naroda, te da će u istoriji ove zemlje ostati zlatnim slovima upisana kao najčasniji i najuspješniji dio naroda, koji ne smije zaboraviti šta je Sedma bila.   (S.G. RTVZE)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno