Zenica

Obilježena 23. godišnjica 330. Lahke brigade

Obilježena 23. godišnjica 330. Lahke brigade
Obilježena 23. godišnjica 330. Lahke brigade
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Obilježena 23. godišnjica 330. Lahke brigade- U organizaciji zeničkog Gradskog odbora za obilježavanje značajnih datuma iz perioda 1992-1995. godine danas je u selu Starina priređena manifestacija obilježavanja 22. godišnjice 330 lahke brigade Armije R BiH.

Nakon intoniranja državne himne,položeno je cvijeće na spomen obilježje uz odavanje počasti šehidima i poginulim borcima.
Na ratni put i značaj ove ratne jedinice ukazali su Ramo Šeper,načelnik Brigade,Mustafa Fejzić,član Komande,te Ismet Begić,pomoćnik komandanta za logistiku.

Istakjli su da im je bila čast biti član ove brigade koja je bila na mnogim ratištima u zoni odgovornosti Trećeg korpusa.
Za slobodu Domovine živote je dalo 65 šehida ove jedinice,u borbama je ranjeno 235 boraca,a priznanjem zlatni ljiljan odlikovano je 11 pripadnika 330. lahke brigade.

U mjesnoj džamiji u Starini u okviru prigodnog vjerskog programa proučen je kelime i tevhid.

330 lahka brigada formirana je 24. decembra 1993. godine,a bila je većinom sastavljena od mještana sa područja Šerića,Nemile,Topčić polja,Vranduka,Gladovića,Starine,Bistrice,Orahovice,Smajića,Vukotića,Kolića i Jastrebca.

rtvze.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno