Zenica

Obilježen Svjetski dan školskog mlijeka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Obilježen Svjetski dan školskog mlijeka – Svjetski dan školskog mlijeka obilježen je u srijedu u Zenici.U saradnji Katoličkog školskog centra „Sveti Pavao“ u Zenici i još osam osnovnih škola iz našeg grada,prigodnom priredbom obilježen je ovaj datum. Pokrovitelj je bila Zenička industrija mlijeka ,ZIM.

Veselo je danas bilo u KŠC-u uz mlijeko,jogurt i kiselo mlijeko.Svjetska zdravstvena organizacija Dan školskog mlijeka je utemljila 2000-te godine. Zenička industrija mlijeka, podsjeća doktorica veterine Sanela Patković,obilježava ga u zeničkim osnovnim školama od 2009 godine

Domaćin manifestacije Svjetskog dana školskog mlijeka u Zenici bio je Katolički školski centar. Potaknuti zdrav način ishrane učenika cilj je ovog projekta,ističe ravnatelj KŠC „Sveti Pavao“ Zenica, Vlatko Rosić.

Poenta manifestacije je edukativna i učenike i nastavnike nagoni na razmišljanje o nužnosti zdravijeg načina ishrane.Svjetski dan školskog mlijeka u Zenici,uz degustaciju ZIM-ovih proizvoda,obilježen je priredbom u kojoj su učenici devet zeničkih škola, u različitim scenskim formama, ukazali na potrebu zdrave ishrane i što više mlijeka na dnevnom jelovniku.

(D.T.)
rtvze.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno