Zenica

Obilježen 15. april, Dan Armije RBiH – pročitajte imena nagrađenih na konkursu i čestitku gradonačelnika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Obilježen 15. april, Dan Armije RBiH – pročitajte imena nagrađenih na konkursu i čestitku gradonačelnika – Učenjem Dove i Fatihe na šehidskom mezarju Prašnice u Zenici jučer je obilježena 25. godišnjica Armije Republike Bosne i Hercegovine. Nakon polaganja cvijeća u čast poginulim borcima, prisutnima se obratio gradonačelnik gosp. Fuad Kasumović. Gradonačelnik Kasumović pozdravio je sve prisutne i čestitao Dan Armije.

“Prije 25. godina najhrabriji građani su stali u odbranu naše domovine. Nažalost, rat je završen ali borba za međunarodnu i demokratsku Bosnu i Hercegovinu još uvijek traje. Molim sve boračke organizacije i udruženja da se ne razjedinjuju, nego da na nivou države naprave jednu krovnu organizaciju koja će baštiniti tradiciju Armije RBiH i stvoriti sliku da narod stoji uz svoju državu. Vremena koja su pred nama su teška, zato molim sve da ne gube nadu u svoju državu i da zajedno istrajemo i ostanemo jedinstveni u borbi koju smo počeli 1992. godine” naglasio je gradonačelnik.

“Veliko je to što država Bosna i Hercegovina ima Armiju 25. godina i obavezni smo ostati uz porodice šehida i poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca” poručio je gradonačelnik. Svečanost je nastavljena na Trgu Alije Izetbegovića, uz prigodan kulturno-umjetnički program. Nakon defilea učenika osnovnih i srednjih škola i intoniranja himne uslijedila su obraćanja prisutnim.

U ime Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Zeničko-dobojskog kantona obratio se predsjednik Saveza Nazim Bečirević. U ime Ministarstva za boračka pitanja ZDK govorio je ministar Fahrudin Čolaković. Pukovnik Ismet Avdić, kao komandant 207. viteške pousorske ljute brigade govorio je o važnosti današnjeg dana. Na ovoj svečanosti uručene su i nagrade učenicima najboljih literarnih i likovnih radova sa konkursa “I ja volim Armiju RBiH”. Brojne delegacije položile su cvijeće i na centralnom spomen-obilježju Kameni spavač čime je završena ovogodišnja ceremonija obilježavanja 15. aprila Dana Armije RBiH.    

OBILJEŽAVANJE  DANA ARMIJE RBIH NA NIVOU ZDK 2017.

U okviru svečanog programa obilježavanja Dana Armije RBIH uručene su nagrade za najbolje literarne i likovne radove učenika osnovnih i srednjih škola na temu “I ja volim Armiju RBiH” u Muzeju grada Zenice

NAGRAĐENI LITERARNI RADOVI

 NIŽI RAZREDI OSNOVNE ŠKOLE

PRVA NAGRADA: ZEMLJA BIH, poezija  AKIF GADŽUN, OŠ ALEKSA ŠANTIĆ, ZENICA

DRUGA NAGRADA: I JA VOLIM ARMIJU BIH, poezija LEJLA EKMEŠČIĆ, OŠ MEŠA SELIMOVIĆ, ZENICA

 VIŠI RADOVI OSNOVNE ŠKOLE

PRVA NAGRADA: I JA VOLIM ARMIJU BIH, proza LEJLA PLANČIĆ, OŠ  GAZI FERHAD-BEG, JABLANICA, OPĆINA TEŠANJ

DRUGA NAGRADA: I JA VOLIM ARMIJU BIH, poezija EMINA EFENDIĆ, OŠ ABDULVEHAB ILHAMIJA, ŽELJEZNO POLJE

 SREDNJA ŠKOLA

PRVA NAGRADA:  JA VOLIM ARMIJU BIH, proza AMINA MUJANOVIĆ, MSŠ MAGLAJ

DRUGA NAGRADA: VOLIM ARMIJU BIH, proza BELMA HASANBAŠIĆ, GIMNAZIJA EDHEM MULABDIĆ, MAGLAJ

  NAGRAĐENI LIKOVNI RADOVI

PREDŠKOLSKI UZRAST

NAGRADA: KANITA ŠAHMAN, PPO DJEČIJI OSMIJEH, MAGLAJ

 NIŽI RAZREDI OSNOVNE ŠKOLE

NAGRADA:  ALINA DERONJIĆ, OŠ MEŠA SELIMOVIĆ, ZENICA

 VIŠI RADOVI OSNOVNE ŠKOLE

PRVA NAGRADA:  BELMA DELIĆ, PRVA OŠ  ZAVIDOVIĆI

DRUGA NAGRADA:  LAMIJA TUTNJIĆ, OŠ ABDULVEHAB ILHAMIJA, ŽELJEZNO POLJE

 SREDNJA ŠKOLA

PRVA NAGRADA I APSOLUTNA NAGRADA KONKURSA: NAIDA ISIĆ, GIMNAZIJA EDHEM MULABDIĆ, MAGLAJ

DRUGA NAGRADA:   NADIRA HRNČIĆ, GIMNAZIJA EDHEM MULABDIĆ, MAGLAJ

 

Čestitka povodom 15. aprila – Dana Armije RBiH

Povodom 15. aprila – Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, porodicama šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima upućujemo iskrene čestitke u ime Grada Zenica kao i u svoje lično ime.

Ne smijemo zaboraviti požrtvovanost i hrabrost pripadnika oružanih snaga RBiH u odbrani domovine, u obavezi smo podsjećati da našu slobodu, kontinuitet postojanja, utvrđene i međunarodno priznate granice dugujemo šehidima, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima i svima koji su na bilo koji način doprinijeli u očuvanju Bosne i Hercegovine.

GRADONAČELNIK

Fuad Kasumović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno