Info

Obilježavanje Međunarodnog dana siromaštva i Svjetskog dana hrane

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Galerija „Preporod“ Zenica i BZK“Preporod „ ZDK ,obilježili su Međunarodni dan siromaštva i Svjetski dan hrane u saradnji sa MO „Merhamet“ Zenica.

U sklopu saradnje sa MO„Merhamet“ Zenica, dogovoreno je da se zajednički obilježi Međunarodni dan siromaštva i Svjetski dan hrane ,svako na svoj način i u okviru mogućnosti kojima raspolažu . Galerija „Preporod“ Zenica i BZK“Preporod „ ZDK su sa svojim članovima pokrenuli dogovorenu akciju pravljenja kolača, s ciljem da se napravi dovoljan broj kolača ,koji bi bili podijeljeni svim korisnicima Merhametove kuhinje,kako bi barem jedan dan uljepšali život našim sugrađanima.Akciji pravljenja kolača ,pored članova Galerije I Preporoda ZDK ,pridružili su se i uposlenici Sberbanke i PIO Zenica,te prijatelji Galerije i Preporoda ZDK.Napravljeno je i donirano preko 400 kolača ,koji su predati MO „Merhametu“ ,s veliko nadom da će biti više ovakvih aktivnosti ,koji će pomoći našim sugrađanima ,a i  Merhemetu ,da svi budu sretni i zadovoljni.

Ovo je bio jedan nezaboravan dan proveden u Merhametu ,koji bi trebao biti prilika da se i ostali sugrađani aktiviraju,kako bi  svojim donacijama uljepšali i pomogli ljudima u potrebi ,te da pokažemo humanost,empatiju  i solidarnost.Ovo je bila prilika da se razgovara i o saradnji u budućnosti  i dogovore zajedničke aktivnosti.

Hvala MO „Merhamet“ Zenica na pozivu za ovakvu aktivnost i podsjećanju da svaki dan treba biti Dan obilježavanja siromaštva i hrane, i da ne zaboravimo da na sve naše komšije,prijatelje i rodbinu s kojima se susrećemo i živimo.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno