Zenica

Obilježavanje godišnjice potpisivanja Povelje Kulina bana: Posjeta Dubrovniku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Obilježavanje godišnjice potpisivanja Povelje Kulina bana: Posjeta Dubrovniku- Ove godine eko-etno udruženje “Kula Gorica” Zenica obilježava 833. godina od potpisivanja Povelje Kulina bana.

U tu čast će 28. augusta u 7h ispred stadiona Bilino polje na put Zenica-Dubrovnik-Zenica u 7h sati krenuti dvojica biciklista ispred organizacije.

Planirano je noćenje u Mostaru nakon vožnje do tog grada, nakon čega bi u ranim jutarnjim satima narednog dana put ka Dubrovniku bio nastavljen.

Nakon dolaska biciklista u Dubrovnik u planu je da im se pridruže dva učenika iz Zenice, prvonagrađeni polaznici “Male škole bosančice u prirodi”, te zajedno sa organizatorom posjete Državni arhiv u Dubrovniku, kako bi vidjeli jedan od originalne Povelje Kulina bana.

Domaćinima će biti uručeni pokloni suveniri Art radionice udruženja “Kula Gorica” Zenica.

Također iz udruženja ističu da je u planu prijednog i ideja po kojem bi se zbog historijskih veza pobratimili grad Zenica i Dubrovnik, te se nadaju da u tom smislu ova posjeta dosta toga unaprijediti.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno