Zenica

Obavještenje vlasnicima ugostiteljskih objekata

Obavještavamo vlasnike ugostiteljskih objekata, koriska i trgovačkih radnji da će Služba za inspekcijske poslove Grada Zenica od 01.04.2015. godine početi pojačanu kontrolu zauzimanja javnih površina po osnovu postavljanja ljetnih bašti, frižidera, tendi i slično.

Ljetna bašta i ostali mobilijar se može postavljati tek nakon izdate urbanističke saglasnosti od strane Služba za prostorno uređenje a kojoj prethodi odobrenje urbanističko-tehničkih uslova od strane iste službe i potpisivanje ugovora o zakupu s Javnim preduzećem za prostorno planiranje i uređenje grada.

Pošto od 01.04.2015. godine ističe važnost postojećih godišnjih urbanističkih saglasnosti za ljetne bašte, upozoravamo ugostitelje koji prilikom kontrole ne budu imali odobrenje za postavljene ljetne bašte da će ista biti uklonjene, a protiv prekršilaca će se preduzeti zakonske mjere. Kontrole će se vršiti kako tokom redovnog radnog vremena tako i u popodnevnim i večernjim satima kako bi se utvrdilo da li ugostiteljski objekti koriste baštu u skladu s izdatom urbanističko-tehničkim saglasnošću.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem