Biznis

Obavještenje: Radovi na mostu Nemila od 28. marta – izmjena režima saobraćaja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Služba za vodoprivredu, putnu infrastrukturu i mjesne zajednice Grada Zenica je dana, 23.03.3023. godine zaprimila Obavijest Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK (Kantonalna direkcija za ceste) o privremenom zatvaranju mosta u Nemili u zoni gradilišta, broj: BH-NV-23-177 od 22.03.2023. godine.

Naime, kompanija HGG Insaat A.S. je potpisala ugovor sa JP Autoceste FBiH za izgradnju dionice koridora Vc Nemila – Donja Gračanica, poddionica Nemila – Vranduk. Predmetna dionica autoceste, kao i izgradnja izmještene magistralne ceste M17, za vrijeme izvođenja radova se izvodi uz korištenje postojeće magistralne ceste M17.

Kako se u Obavijesti navodi, zbog izvođenja navedenih radova potrebno je izvršiti privremeno zatvaranje mosta Nemila radi radova na njegovom proširenju.

Zatvaranje predmetnog mosta će se izvršiti u trajanju od 75 dana od dana zatvaranja (28.03.2023. godine) te će doći do izmjene režima saobraćaja koju je izvođaču radova odobrilo Federalno ministarstvo prometa i komunikacija. Odvijanje saobraćaja preko rijeke Bosne je predviđeno preko raskrsnice Topčić Polje. Za vrijeme zatvaranja mosta biće omogućen prelazak pješacima preko rijeke Bosne u Nemili.

Obzirom da će navedena izmjena režima saobraćaja uticati na ustaljeni režim odvijanja javnog prijevoza putnika, Služba za vodoprivredu, putnuinfrastrukturu i mjesne zajednice će naknadno dostaviti obavijest o eventualnim promjenama u načinu odvijanja istog.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno