Info

Obavještenje: obezbjeđena jednokratna pomoć boračkoj populaciji – uslovi i kriteriji za dodjelu

Obavještenje: obezbjeđena jednokratna pomoć boračkoj populaciji – uslovi i kriteriji za dodjelu – Obavještavaju se pripadnici boračke populacije da je Vlada ZDK, Ministarstvo za boračka pitanja i JOB-a „UNIJA VETERANA“ općine Zenica  u svrhu ublažavanja posljedica prouzrokovanih pandemijom COVID-19   obezbijedila  prehrambene pakete u  vidu  jednokratne pomoći.

Kriterij za  raspodjelu prehrambenih paketa su  sljedeći:

  1. Pravo na dodjelu nabavljenih prehrambenih paketa za potrebe boračke populacije ima lice koje je bilo pripadnik Oružanih snaga R BiH, koje je učestvovalo u pripremama za odbranu ili u odbrani BiH u periodu od 18.09.1991 do 22.04.1996. godine;
  2. Pravo na dodjelu nabavljenih prehrambenih paketa za potrebe boračke populacije ima lice koje se vodi na evidenciji nezaposlenih lica JU Službe za  zapošljavanje ZDK, spiskovi od 10.06.2020.god.
  3. Pravo na dodjelu nabavljenih prehrambenih artikala za potrebe boračke populacije ima lice koje nema navršenu dob od 57 godina života.

U postupku izrade spiskova za dodijelu prehrambenih artikala kao relevantni podaci uzeti su:

  1. Da je pripadnik boračke populacije na evidenciji nezaposlenih lica  JU Službe za zapošljavanje ZDK od 10.06.2020.godine,
  2. Pripadnici boračke populacije koji su podnijeli zahtjev za novčanu egzistencijalnu naknadu u skladu sa Uredbom o novčanoj egzistencijalnoj naknadi .

Ukoliko se lice ne nalazi na spisku a koje ispunjava uslove ima pravo na dodjelu predmetnih prehrambenih artikala uz predočenje dokaza i to:

  1. Ličnu kartu,
  2. Uvjerenje JU Službe za zapošljavanje ZDK da se vodi na evidenciji nezaposlenih lica i
  3. Uvjerenje o pripadnosti Oružanim snagama R BiH.

Paketi se mogu preuzeti  od ponedeljka 13.07.2020  do  27.07.2020 .godine u vremenu od 09:00 – 15:00 sati na lokaciji Veleprodaja-Maloprodaja Šljivik, kod kapije 4 ŽZ, Hala  Robnih rezervi ZDK.

Provjeru da li se nalazite na spisku možete provjeriti na telefone:

032/246 – 725  i

063/457 – 523

JOB-a „UNIJA VETERANA“

Tahir  Šabić , predsjednik

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem