Zenica

Obavijest za učenike srednjih škola o finansiranju troškova prijevoza

Obavještavaju se učenici srednjih škola koji vozare od kuće do škole preko pet kilometara, da će Grad Zenica za školsku 2019/2020. godinu finansirati troškove prijevoza učenika srednjih škola sa područja Grada Zenice, u procentu zavisno od socijalnih uslova roditelja.
Prema Kriterijima raspodjele budžetskih sredstava namijenjenih za prijevoz, uz potrebnu dokumentaciju Grad Zenica će sufinansirati dio sredstava slijedećim učenicima pod uslovima:

– da je redovan učenik,
– da učenik od kuće do škole vozari preko 5 kilometara,
– da su roditelji korisnici stalne novčane pomoći,
– da se roditelji učenika nalaze na evidenciji Biroa za zapošljavanje ili na čekanju posla, odnosno da su penzioneri ili zaposleni radnici sa minimalnom penzijom/plaćom.

Služba će od 20.08.2019. do 30.08.2019. godine, putem protokola, zaprimati potrebnu dokumentaciju uz popunjeni propisani obrazac, te na osnovu priložene dokumentacije odrediti iznos/procenat popusta na đačku kartu.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem