Biznis

Obavijest Udruženja poslodavaca Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Obavijest Udruženja poslodavaca Zenica – Udruženje poslodavaca Zenica daje podršku Udruženju poslodavaca FBiH u zahtjevu da se sredstva dobijena od uplate klirinškog duga vrate u privredu.

Samo stalnim ulaganjima u privredu stvaramo mogućnost za razvoj entiteta i države.

Ulaganja u privredu znače otvaranje novih radnih mjesta,mogućnost za mlade ljude da nadju zaposlenje u BiH ,te na taj način sprečavamo odliv radne snage iz zemlje, kroz povećanje uplata poreza i doprinosa na plate ubrzano se pune penzioni i zdravstveni fondovi.

Bilo kakvo saniranje budžetskog deficita ovim sredstvima bi bilo apsolutno neprihvatljivo i neučinkovito.

Poslodavci smatraju da se sanacija budžeta treba vršiti na način racionalnog upravljanja prihodima i rashodima.Dosadašnja praksa , koja je bezbroj puta ocjenjena kao negativna od strane Revizora ukazuje da administrativni aparat netransparentno i neučinkovito troši novac poreskih obveznika.

S druge strane, poslodavcima se stalno nameću nova davanja što u uslovima neuredjenog tržišta dovodi do stalnog zatvaranja firmi, kao i pada domaćih i stranih investicija.

Novi problem kojim se posebno treba zabaviti jeste svakodnevni odlazak u inostranstvo mladih ljudi koji ne mogu naći posao u BiH kao kompletnih porodica od kojih nerjetko jedan pa čak i oba roditelja imaju stalna zaposlenja.

Razlozi odlaska onih koji i imaju zaposlenje leži u niskim primanjima koji ne omogućavaju život dostojan čovjeka 21 –og vijeka.
Dakle,ako ništa ne učinimo , u skoroj budućnosti nas očekuje nedostatak radne snage, posebno one mlade i kreativne.
Pitamo se ko će raditi, ko će će puniti penzione i zdravstvene fondove ?

UDRUZENJE POSLODAVACA ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno