Zenica

Obavijest o trećoj “booster” dozi vakcine – svi kojima je prošlo šest mjeseci od druge doze – 13. i 14. decembra  od 12 do 19 sati

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Prema dodatnim preporukama Stručnog savjetodavnog tijela za imunizaciju Federalnog ministarstva zdravstva vezane za vakcinaciju protiv COVID-19, obavještavaju se svi punoljetni i zainteresovani građani sa područja Grada Zenica kojima je prošlo NAJMANJE šest mjeseci od primanja druge doze vakcina: Pfizer, AstraZeneca, Sinopharm i Sinovaca da se trećom/booster dozom Pfizer vakcine mogu vakcinisati u ponedjeljak 13.decembra i utorak 14.decembra u terminu od 12-19h u prizemlju Doma zdravlja (Služba za higijenu i epidemiologiju).
Svi građani koji dođu na vakcinalni punkt, a kojima nije prošlo najmanje 6 mjeseci od druge doze, neće moći primiti treću/booster dozu, stoga molimo da se pridržavate gore navedenih uputa.
Vakcinacija istom vrstom vakcine je standardna praksa, ali moguća je i vakcincija različitom vrstom vakcine protiv COVID-19.
Vakcinacija će se odvija bez prethodne najave i poziva.
– Svi koji dolaze na vakcinalni punkt sa sobom su dužni ponijeti svoj vakcinalni karton;
– Molimo da poštujete javni red i mir prilikom dolaska na vakcinaciju;
– Obavezno nošenje maske i držanje fizičke distance;


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno