Zenica

OBAVIJEST O TREĆOJ/BOOSTER DOZI – 16. i 17. decembar

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Prema dodatnim preporukama Stručnog savjetodavnog tijela za imunizaciju Federalnog ministarstva zdravstva vezane za vakcinaciju protiv COVID-19, obavještavaju se svi punoljetni i zainteresovani građani sa područja Grada Zenica kojima je prošlo najmanje šest mjeseci od primanja druge doze vakcina: Pfizer, AstraZeneca, Moderna i tri do šest mjeseci nakon primanja druge doze Sinopharm i Sinovac vakcine da se trećom/booster dozom Pfizer vakcine mogu vakcinisati u četvrtak 16. decembra i petak 17. decembra u terminu od 12-17h u prizemlju Doma zdravlja (Služba za higijenu i epidemiologiju).
Svi građani koji dođu na vakcinalni punkt, a kojima nije prošlo najmanje šest mjeseci odnosno tri do šest mjeseci nakon druge doze za inaktivirane vakcine, neće moći primiti treću/booster dozu, stoga molimo da se pridržavate gore navedenih uputa.
Vakcinacija trećom dozom osoba starijih od 60 godina, koje su primile inaktivirane vakcine protiv COVID-19, preporučuje se 3-6 mjeseci nakon druge doze ili najranijom prilikom nakon tog perioda. Vakcinacije istom vrstom vakcine je standardna praksa, ali moguća je i vakcinacija različitom vrstom vakcine.
Vakcinacija će se odvija bez prethodne najave i poziva.
– Svi koji dolaze na vakcinalni punkt sa sobom su dužni ponijeti svoj vakcinalni karton;
– Molimo da poštujete javni red i mir prilikom dolaska na vakcinaciju;
– Obavezno nošenje maske i držanje fizičke distance;


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno