Ljudi

O nogometu sa Tarikom Filipovićem: Hrvatska je moj favorit, Zlatko Dalić obećao mi je karte za polufinale

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

O nogometu sa Tarikom Filipovićem – Kada je u pitanju moj Čelik, drago mi je da će i naredne sezone igrati u Premijer ligi BiH. Spletom okolnosti ostali smo u društvu najboljih, ali da smo zaslužili – nismo. Ostali smo i idemo dalje. Ipak, ponekad je dobro krenuti i od nule.

Tarik Filipović privremeno je promjenio mjesto stanovanja. Popularni Zeničanin sa adresom u Zagrebu, više od mjesec stanovnik je Sarajeva. Razlog njegovog boravka u glavnom gradu BiH je snimanje TV serijala “Konak kod Hilmije” koji potpisuje već dokazani scenarističko-rediteljski duo Feđa Isović i Elmir Jukić.

Glumačku ekipu, pored Filipovića, čine Emir Hadžihafizbegović, Bojan Perić, Milena Vasić, Darko Tomović, Marko Cindrić…

– Milina je snimati sa Feđom Isovićem, Elmirom Jukićem i ostatkom ekipe. “Konak kod Hilmije” za kratko vrijeme osvojio je publiku u regionu, a snimamo 14 novih epizoda i sezonu ćemo zaokružiti sa 24 epizode – kaže na početku razgovora za Coolstyle Tarik Filipović.

Tokom pauza od snimanja popularni glumac sa posebnom pažnjom prati Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Tako je za vrijeme vikenda sa prijateljem Nedžadom Podžićem Poćkom gledao utakmice u “Carlsberg Beer Gardenu” u Hastahani i pivnici “Sarajevo”.

– Moj favorit je, naravno, Hrvatska. To je manje objektivno, a objektivno mislim da Belgija ili Francuska mogu iznenaditi. Argentina i Messi me nisu dojmili. Početak prvenstva donio je dosta iznenađenja. Rekao sam Zlatku Daliću da mi rezervira dvije karte za polufinale SP i on mi je to obećao. Tada mi se završava snimanje i tada ću moći doći u Rusiju – nastavlja Tarik.

U jeku Svjetskog nogometnog prvenstva nogomet je top tema, pa je Filipović i u nastavku razgovora govorio o najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.

– Kada je u pitanju moj Čelik, drago mi je da će i naredne sezone igrati u Premijer ligi BiH. Spletom okolnosti ostali smo u društvu najboljih, ali da smo zaslužili – nismo. Ostali smo i idemo dalje. Ipak, ponekad je dobro krenuti i od nule. U Čeliku se svašta događalo i ovo je posljednje upozorenje za ekipu koja ima tradiciju, stadion, infrastrukturu, navijače, a tavorimo već godinama i čupamo se za opstanak. Možda bi bilo bolje da krenemo iz pepela i da se dignemo kao feniks – mišljenja je Tarik.

Popularni glumac i televizijska ličnost monodramom “Ćiro”, o životu Miroslava Ćire Blaževića, osvojio je simpatije širom regiona.

U središtu pažnje cjelokupne autorske predstave nalazi se jedinstvena nogometna ikona – Ćiro Blažević, koja uz svoje ime veže više asocijacija i anegdota nego bilo koja druga urbana legenda.

Ličnost Ćire Blaževića inspirirala je Tarika Filipovića da publici, nakon dugogodišnjeg prijateljstva s njim, da uvid u svoj doživljaj ovog duhovitog, osebujnog i neponovljivog nogometnog trenera svih trenera, kako su ga prozvali na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998.

– “Ćiro” je osvojio sve redom. U Sarajevu je monodrama već tri puta gostovala, a naredno igranje bi trebalo biti u augustu, u Kamernom teatru 55. Još čekam tačan termin – kaže Filipović.

Kratko se osvrnuo i na slučaj Zdravka Mamića, koji je nakon što je osuđen u Hrvatskoj, spas našao u BiH i trenutno se nalazi u Međugorju.

– O njemu mogu govoriti samo privatno. Sa gospodinom Mamićem uvijek sam imao lijep odnos, nismo imali prilike puno se viđati i družiti. Niko nije kriv dok mu se to ne dokaže – kazao je na kraju Filipović.

Izvor: coolstyle.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno