Kultura Zenica

NUBBiH u posjeti Gradskoj biblioteci Zenica i Gradskoj biblioteci Kakanj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U okviru redovnih aktivnosti obilazaka i podrške bibliotekama Bosne i Hercegovine, direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH Ismet Ovčina, sa saradnicama posjetio je JU Gradsku biblioteku u Zenici i JU Gradsku biblioteku u Kaknju.

Ovčina je sa direktorom Gradske biblioteke Nerminom Ormanovićem i rukovodiocem za izdavaštvo i marketing ove institucije Midhatom Kasapom, razgovarao o radu i značaju COBISS sistema, te tekućim i planiranim aktivnostima i projektima. JU Gradska biblioteka Zenica posjeduje fond od oko 107.000 bibliotečkih jedinica.

Predstavnici NUBBiH posjetili su i JU Gradsku biblioteku Kakanj, gdje su se susreli sa direktorom Biblioteke Senadom Čišijom i saradnicima.

Bilo je govora o ulozi Biblioteke u kulturnom životu Kaknja, a posebno je istaknut značaj koji ima promoviranje knjiga najznačajnijih bosanskohercegovačkih pisaca, kao i književnosti za različite uzraste.

Ovčina je uručio je bibliotekama vrijednu donaciju knjiga iz bogate izdavačke produkcije NUB BiH, za potrebe njihovih korisnika, saopćeno je iz NUB BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno