Politika

NSZ: Lokalna vlast toleriše nelegalno skladište

Sanja Renić
Sanja Renić
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NSZ: Lokalna vlast toleriše nelegalno skladište sekundarnih sirovina pored ambulante u Blatuši – Članovi Odbora Naše stranke u Zenici – Sanja Renić i Haris Selimović posjetili su MZ Blatuša, nastavljajući time niz posjeta zeničkim mjesnim zajednicama s ciljem upoznavanja sa konkretnim lokalnim problemima za čija će rješavati pledirati kandidati NS-a i lokalni program NS-a za Zenicu.

„U dužem razgovoru sa predsjednikom MZ-a upoznali smo se s nizom problema, a ono što je izdvojeno kao najveći problem jeste – nelegalno skladištenje sekundarnih sirovina ispred ambulante u Blatuši i Udruženja za njegu bolesnih i nepokretnih osoba ‘Ruhama’. Građani ove mjesne zajednice, predvođeni predsjednikom mjesne zajednice Hasanom Spahićem, slali su niz dopisa svim nivoima vlasti, inspekcijama i komunalnim službama, ali, kako nam je kazao vidno iznervirani Spahić, nijedna instanca vlasti nije pokazala zainteresiranost da riješi problem“, kazala je Sanja Renić.

„MZ Blatuša ima problema sa lošom saobraćajnom infrastrukturom, kontejnerima i rasvjetom. Gorući problem je nedostatak ležećih policajaca u blizini područne škole ‘Musa Ćazim Ćatić’, jer je je zbog zatvorene zaobilaznice koja se renovira saobraćaj preusmjeren na cestu koja se nalazi neposredno pored škole čime je ugrožena sigurnost đaka. U MZ Blatuša su istaknuli i primjer pozitivne inicijative u vezi sa izgradnjom sportskog igrališta za koje postoji ogroman interes građana, i mi smo im obećali da ćemo ih podržati po tom pitanju sa svim kapacitetima koji nam budu na raspolaganju“, kazao je Haris Selimović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno