Nogomet

NS BiH potpisao ugovor s Telekomom Srbije: Ugovor poslovna tajna, Arena Sport narednih pet sezona prenosi Premijer ligu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U prostorijama Nogometnog saveza BiH upriličeno je potpisivanje ugovora u vezi sa ustupanjem TV prava, prijenosa i emitovanja za utakmice Premijer lige i Kupa BiH.

Kako je to i prethodnih sezona bio slučaj, utakmice elitnog ranga u narednih pet sezona prenosit će Arena Sport.

Ugovor su potpisali Vladimir Lučić, direktor Telekoma Srbije i Adnan Džemidžić, v.d. generalnog sekretara NS BiH, a sve je prokomentatrisao i predsjednik Saveza Vico Zeljković.

“Ovo je jako bitno za NS BiH i Premijer ligu. Želim se zahvaliti grupaciji Telekoma Srbija. Uspjeli smo da osiguramo određena finansijska sredstva da nastavimo aktivnosti koje smo započeli. Izuzetno smo zadovoljni i trudit ćemo se da budemo što bolji partner”, izjavio je Zeljković.

Finansijski detalji ugovora su poslovna tajna, ali Lučić je kazao da je NS BiH isposlovao povoljniji ugovor zbog generalnog povećanja cijena.

Apostrofirao je i da će se utakmice Premijer lige prenositi u čitavom regionu i svijetu, što će doprinijeti povećanju populanosti takmičenja.

Najavljeno je da će se pokušati realizovati emsija koja bi se bavila analizom spornih detalja i sudijskih odluka, a što je proteklih nekoliko sezona bio najveći nedostatatak.

Nova sezona Premijer lige počinje 29. jula kada su na programu utakmice 1. kola

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno