Nogomet

NS BiH održao sastanak sa Čelikom i Zvijezdom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Upravo iz NSBiH je potvrđeno da je održan i sastanak sa rukovodstvom NK Čelik, drugog kluba koji je odlukom Saveza postao putnik u niži rang iz Premijer lige BiH.

“Na osnovu zahtjeva FK „Zvijezda 09“ Bijeljina i NK „Čelik“ Zenica, jučer i danas su u prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu, održani sastanci rukovodstva oba kluba sa predstavnicima Saveza.

Na sastancima se razgovaralo o pitanjima vezanim za status ovih klubova u narednoj takmičarskoj sezoni. Nakon konstruktivnih i otvorenih diskusija iskazano je razumijevanje za trenutnu situaciju u našem fudbalu, kao i na sve okolnosti koje su uticale na donošenje odluke Izvršnog odbora u vezi sa nemogućnošću daljeg odigravanja svih takmičenja u organizaciji NS/FS BiH.

Oba kluba su iskazala zahvalnost na korektnom odnosu, kao i kvalitetnim informacijama koje su dobili tokom boravka u Savezu.

Iz FK „Zvijezda 09 “ su istakli da su uspjeli približiti stavove, te da će uputiti zahtjev Izvršnom odboru NS/FS BIH sa prijedlogom za proširenje BHT Premijer lige za sezonu 2020/21.

Na upravama ekipa iz Bijeljine i Zenice je zadatak kako na najbolji način da riješe statusna pitanja svojih klubova u narednom periodu. NS/FS BiH nastavlja provoditi utvrđene aktivnosti sa ciljem što kvalitetnije pripreme za nastupajuću sezonu koja bi trebalo da počne 01.08. 2020. godine”, napisali su iz Saveza.

(Vijesti.ba / SCsport)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno