Nogomet

NS BiH odbio zahtjev Čelika i Zvijezde 09, Premijer liga neće se proširiti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NS BiH odbio zahtjev Čelika i Zvijezde 09, Premijer liga neće se proširiti – Sjednica Izvršnog odbora NS BiH je u toku, a na njoj se, između ostalog, raspravljalo i o zahtjevima NK Čelik i FK Zvijezda 09 o proširenju Premijer lige BiH, a taj zahtjev je odbijen, potvrđeno je za Klix.ba iz NS BiH.

Čelik i Zvijezda naredne sezone igrat će u nižem rangu takmičenja, Čelik vjerovatno očekuje nastup u Prvoj ligi Federacije BiH, dok će Zvijezda 09 naredne sezone igrati u Prvoj ligi RS-a.

Premijer liga BiH brojat će i naredne sezone 12 klubova, a umjesto Zvijezde 09 u najvišem rangu je Krupa na Vrbasu, dok je novi premijerligaš iz Prve lige FBiH – sarajevski Olimpik.

Čelik i Zvijezda 09 tražili su proširenje lige nakon što je prvenstvo okončano nakon 22 odigrana kola zbog pandemije koronavirusa.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno