Nogomet

Novosti na Bilinom polju: Umit Karan koordinator, Senegalci ponovo u Čeliku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Novosti na Bilinom polju: Umit Karan koordinator – Nogometaši Čelika pobjedom nad Krupom u 11. kolu Premijer lige došli su na poziciju šest na tabeli. Svakako da igre koje Zeničani pružaju ove sezone mogu zadovoljiti sve navijače kluba s Bilinog polja. Preko noći se ne može napraviti rezultat, ko god se razumije u sport i nogomet, svjestan je da je potrebno vrijeme da bi se mnogo stvari posložilo za dobar rezultat.

Zeničanima je u ovoj sezoni primarni zadatak stabilizacija kluba, a mnogo je još problema, koji su pred Aydinom Olgunom i njegovim saradnicima. Prije mjesec dana Zenicu su napustila dvojica igrača iz Senegala, koji su zbog papirologije morati napustiti BiH. Krilni igrač Moussa Marone (23) i zadnji vezni Faustin Senghor (24), koji su bili s nama na pripremama u Turskoj, od prošle sedmice ponovo su na Bilinom polju, te redovno treniraju s ekipom Čelika.

Prema informacijama iz kluba, očekuje se da ovi igrači za Čelik debituju u utakmici protiv Širokog Brijega na Bilinom polju, nakon reprezentativne pauze, tada bi i šef struke Adnan Örnek, navodno po prvi put u ovoj sezoni mogao sjediti na klupi za rezervne igrače, a ne s tribina voditi ekipu, kao što je bilo u proteklih 11. kola.

Kada su u pitanju ostale informacije, “gazda” kluba odlučio je da u naredno vrijeme glavnu riječ u Čeliku vodi bivši proslavljeni napadač turskog Galatasaraya, Umit Karan, koji će biti glavni za sva pitanju u i oko kluba., te će biti u funkciju koordinatora.

Mnogo je problema pred Olgunom, Karanom i ostalim saradnicima, prije svega problem u omladinskim kategorijama, gdje je očajna situacija. Omladinske kategorije kao da su prepuštene same sebi, a ove sezone već nekoliko puta bilo je upitno i odigravanje samih utakmica. Bez jake omladinske škola u budućnosti nema ni jakog Čelika, a nadati se da će odgovorni u klubu u naredno vrijeme više vremena posvetiti mlađim uzrastima, jer pod klubom ne spada samo prva ekipa, nego juniori, kadeti, pioniri, pretpioniri i ostale kategorije kluba.

Izvor: Sportzdk



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno