Rukomet

Novosti iz Škole rukometa (ŠR) Čelik junior

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čelik Junior je okončao polusezonu ubjedljivom pobjedom nad ekipom „Sana 7“ iz Sanskog Mosta (41:18), odnosno sa 10 pobjeda u 10 odigranih mečeva, te su sasvim zasluženo jesenji prvaci u Prvoj ligi FBiH, grupa Sjever. U drugom dijelu sezone očekuje se borba za prvo mjesto sa gradskim rivalom Čelikom, Rudarom iz Banovića, te ekipom Žepča, a vidjet ćemo ko će na kraju prvi proći kroz cilj.

Utakmice prvog proljetnog kola, 12. redovno kolo, igrat će se  18. i 19. februara 2023.godine, a posljednje, 22. kolo, 06.  i 07. maja 2023.godine.

U Školi rukometa (ŠR) Čelik junior, objavili su, na svojoj oficijelnoj facebook stranici, kratki rezime i pregled dešavanja u njihovom klubu za sve svoje navijače i simpatizere:

SENIORI

-Tijekom zimske pauze uspjeli smo zadržati kompletnu ekipu na okupu – što smatramo jednim od naših najvećih uspjeha. Dodatno, ekipi se pridružio još jedan iskusni igrač, koji ima dugogodišnje premijerligaško iskustvo, a o kome se tačno radi ćemo otkriti uskoro.

Svi igrači su svjesni šta donosi ova polusezona, te u skladu sa tim vrijedno rade i treniraju, uz veliku želju da nastavak sezone dočekaju spremno i ostvare zacrtani cilj, a to je plasman u Premijer ligu.

U sklopu priprema, seniori su odigrali i prijateljsku utakmicu sa ekipom RK Iskra Bugojno, gdje su naši momci, bez sedam standardnih igrača, pružili odličan otpor, te upisali minimalan poraz.

Ova utakmica samo je jedan od pokazatelja da pripreme idu u dobrom smjeru.

Do početka prvenstva, ekipa planira odigrati još najmanje tri utakmice, a mogući protivnici su:

RK Zrinjski Mostar, RK Respect Sarajevo, te uzeti učešće na turniru u Mostaru, gdje će pored domaćina, ekipe RK Velež, učešće uzeti i RK Opuzen (Hrvatska) i MRK Sloga (Gornji Vakuf).

OMLADINSKE SELEKCIJE 

-Paralelno sa prvom ekipom, naporno rade i treniraju i naše omladinske selekcije za koje prvenstvo počinje ovog vikenda. Naši čelični dječaci će ugostiti ekipu RK Konjuh iz Živinica.

Posebno smo ponosni i raduje nas činjenica da se našoj armiji mladih rukometaša u proteklom periodu pridružilo čak 15 novih članova, jer iskreno vjerujemo da naša najveća snaga leži upravo u domaćem, zeničkom, mladom kadru.

VAŽNA NAPOMENA

Upravni odbor našeg kluba donio je odluku da od 01.01.2023.godine dječaci svih uzrasta mogu besplatno trenirati.. I zato, POZIVAMO SVE DJEČAKE DA NAM SE PRIDRUŽE -, kaže se na kraju rezimea iz ŠR Čelik junior.

Inače, na kraju jesenjeg dijela prvenstva, ŠR Čelik junior je prvi na tabeli u Prvoj ligi FBiH, grupa Sjever sa svih 10 pobjeda, 20 bodova, drugi je RK Čelik sa omjerom 9/1, 18 bodova, treći i četvrti su Žepče i Rudar Banovići sa po 14 bodova i t.d.

Parovi 12.kola, prvo proljetno kolo

Nova Bila – Čelik junior

Bosna Tešanj – Čelik

Krajina – Žepče

Kiseljak – Donji Vakuf

Jajce – „Sana 7“

(Slobodna ekipa Rudar Banovići)

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno