Rukomet

Novosti iz RK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIJESTI IZ RK ČELIK: SUBOTA: RK ČELIK – RK LOKOMOTIVA (19h). ČELIK U ZAVRŠNICI KUPA BIH. Sljedeću prvenstvenu utakmicu Premijer lige BiH RK ,,Čelik” igra u Areni Zenica u subotu, 28. marta, uokviru 21.kola, RK ,,Čelik” je domaćin poslednjoj ekipi sa tabele, rukometašima Lokomotive iz Brčkog.

– Dolazi nam mlada i poletna ekipa ,,Lokomotive” iz Brčkog, koja njeguje brz i dopadljiv rukomet i igru na kontre, pa se može očekivati zanimljiva i dopadljiva utakmica za gledaoce, koje pozivamo da u što većem broju u subotu dođu u Gradsku arenu – izjavio je šef stručnog štaba Čelika Adan Bašić – Ovo će biti utakmica u kojoj ćemo uigravati našu ekipu i linije za narednu derbi utakmicu prvenstva koju već u srijedu igramo sa glavnim konkuretnom za prvo mjesto, ekipom Izviđač – kaže Bašić. Kako sada stvari stoje u ekipi ,,,Čelika” u subotu neće biti kapiten tima Davor Kadić, a upitan je, zbog povrede, i nastup desnog beka Adnana Jaškića.

UPRAVA I RUKOMETAŠI ČELIKA POZIVAJU NAVIJAČE DA U SUBOTU U 19 SATI DOĐU U GRADSKU ARENU I NAVIJAJU ZA SVOJ TIM U NASTAVKU PRVENSTVA ZA SAMI VRH PRVENSTVENE TABELE PREMIJER LIGE BiH.

Već smo objavili da su se rukometaši ,,Čelika” plasirali u završnicu najmasovnijeg klupskog takmičenja u rukometu. Pored ,,Čelika” plasman u polufinale još su izborili RK ,,Borac m:tel” iz Banja Luke, RK ,,Izviđač” iz Ljubuškog i RK Goražde. U ukupnom skoru iz dvije utakmnice (kod kuće i u gostima) ,,Čelik” je bio bolji od RK ,,Krajine” iz Cazina za osam golova razlike (u prvoj utakmici u Zenici, Čelik je pobijedio rezultatom 38:29, a u Cazinu rezultat je bio 25:24 za ,,Krajinu”).

– Bila je to dobra i veoma dopadljiva utakmica. Mislim da su gledaoci uživali u dinamičnoj igri i dobrom rukometu. Mi smo igrali onoliko koliko je bilo dovoljno da obezbijedimo plasman u završnicu – polufinale KUPA BiH – kaže prof. Seldin Rizvanović, trener RK Čelika. Predsjednik kluba Pane Škrbić dodaje:

– Zahvaljujemo se na odličnom dočeku i prijemu našeg tima u Cazinu i korektnoj igri domaćina. Posebno se zahvaljujem našem članu iz šireg sastava Upravnog odbora iz Cazina, uglednom privredniku i vlasniku firme EMKA iz Cazina, g. Mehi Jusiću, koji nam je bio domaćin i platio sve troškove našeg boravka u Cazinu i Hotelu ,,Sedra ” u Bihaću – kaže Škrbić.

ZLATNE PLAKETE DOMAĆINIMA

Pane Škrbić, predsjednik i Esad Mehanović potpredsjednik RK ,,Čelika”, a povodom obilježavanja 65 godina postojanja ovog kluba, uručili su ,,Zlatne plakete” u znak zahvalnosti i za saradnju i razvoj rukometa Načelniku općine Cazin, Nerminu Ogreševiću, Rukometom klubu RK ,,Krajina” i aktivisti RK ,,Čelika” u Cazinu, Mehi Jusiću.

– Zahvalili smo se RK Krajini za dosadašnju uspješnu sportsku saradnju dva kluba i dogovorili da se ta saradnja dalje i još više širi i unapređuje – ističe predsjednik RK Čelika Pane Škrbić.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno