Nogomet

Novosti iz NS/FS BiH

Nakon odluke Izvršnog odbora Nogometnog/ fudbalskog saveza BiH da promjeni najveći broj selektora i članova stručnih štabova svih selekcija, najviše posla imali su članovi Tehničkog odjela.

Poslije brojnih konsultacija, razgovora, intervjua, te analiza i usaglašavanja ulova, tehnička komisija je predložila Izvršnom odboru svoje prijedloge, koji su usvojeni uz manje korekcije, koje bi trebale da u narednom periodu predlože nadležni organi entitetskih saveza.

– Zadatak je u našim uvjetima bio izuzetno složen, jer smo vodili računa o nacionalnoj i entitetskoj zastupljenosti, o kriterijima i referencama, tako da smo nastojali da zadovoljimo ono sve što je najpozitivnije u tim osobama koje ćemo promovisati i biti dio onoga što naše selekcije trebaju da urade u 2015.godini, a znamo kakve nas obaveze očekuju – rekao je Denijal Pirić, tehnički direktor Saveza.

Pred novim stručnim štabovima nalaze se nove i velike obaveze, koje se kao osnovni ciljevi i zadaci Saveza trebaju izvršiti u narednom periodu. Pored obaveza „A“ reprezentacije, po prvi put imamo rezultate sa U19 i U17 selekcijama koje su u elitnom evropskom krugu, što svakoga raduje.

– Imamo i zadatak stvaranja novih selekcija, imamo odluku Izvršnog odbora da, radi kontinuiteta rada u narednom periodu imamo i ‘parne’ selekcije, gdje će isti selektor imati duplo opterećenje, ali će nam reprezentativci imati kontinuitet u radu – kaže Pirić.

U Nogometnom/fudbalskom savezu planiraju, na prijedlog predsjednika Begića i selektora Baždarevića ‘skaut službu’, tako da ništa što se tiče struke se neće prepustiti slučaju.

Nakon nekoliko problema koji su opteretili rad Saveza u planu je da se zajedno sa medijima, sa navijačima, ponovno stvori pobjednički ambijent i da se ostvari uspješan rezultat sa ciljem plasmana na naredno Evropsko prventsvo.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: