Košarka

Novosti iz A1 lige BiH: Poništena utakmica KK Brčko Distrikt – KK IBU Spartans

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Novosti iz A1 lige BiH: Poništena utakmica KK Brčko Distrikt – KK IBU Spartans – Komesar takmičenja poništio je utakmicu iz 10.kola A1 lige, Brčko Distrikt – IBU Spartans, koja je igrana 29.12.2018.godine.

Nakon uložene žalbe od strane KK Brčko Distrikt na utakmicu 10. kola A1 lige BiH KK Brčko Distrikt – KK IBU Spartans, komesar takmičenja je donio slijedeću odluku koja je objavljena u dopunjenom Biltenu broj 11. A1 lige BiH:

U obrazloženju odluke se navodi:

Nakon prikupljanja relevantnih činjenica i pregledom snimka utakmice konstatovano je da su sudije Adnan Bekrić i Mirza Efendić grubo pogriješili (zadnji pokušaj šuta igrača br. 32 R. Grošič gostujuće ekipe na kojem je načinjena lična greška u zadnjim trenucima utakmice okarakterisali su kao pokušaj šuta za tri poena, te dodijelili 3 slobodna bacanja ekipi KK IBU Spartans). Na snimku se jasno vidi i da je igrač broj 32. R. Grošić prije pokušaja šuta napravio prekršaj koraka kao i da je šut bio iz polja 2 poena. Tom odlukom pomenute sudije su grubo prekršili pravila igre i propozicije takmičenja što je uslovilo da konačan rezultat nije posljedica sportskog nadmetanja. (član 52. propozicija takmičenja). Na osnovu istog člana komesar takmičenja je usvojio žalbu KK Brčko Distrikt, te donio sljedeću odluku:

Poništava se utakmica KK BRČKO DISTRIKT – KK IBU SPARTANS te se nalaže odigravanje nove utakmice. Utakmica se mora odigrati do nastavka prvenstva, odnosno do 26.01.2019. godine.

Na odluku komesara takmičenja dozvoljena je žalba u drugom stepenu koja se podnosi odboru za žalbe imenovanom od strane udruženja ligaša u roku od 24 sata od prijema odluke (član 55. propozicija takmičenja).

Prvenstvo se nastavlja 26.01.2019 utakmicama 11.kola i dalje po utvrđenom rasporedu.

Prelazni rok je 18. do 23. januara 2019.godine i poslije toga se mogu samo registrovati igrači mlađi od 18 godina iz sopstvenog omladinskog pogona.

E.Imamović

Foto sa RKS Tuzla



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno