Info

Novoimenovana direktorica EBRD-a za BiH posjetila Gradsku upravu Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Novoimenovana direktorica EBRD-a za BiH posjetila Gradsku upravu Zenice – Novoimenovana direktorica Ureda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH Manuela Naessl i dosadašnji direktor Ian Brown posjetili su danas Gradsku upravu Zenice gdje im je domaćin bio gradonačelnik Fuad Kasumović sa saradnicima.

Gradonačelnik Kasumović je na samom početku sastanka zahvalio dosadašnjem direktoru Ianu Brownu na podršci u realizaciji najznačajnijih projekata za Grad Zenica kao što su grijanje, projekat “Plava voda”, program “Zeleni gradovi” te poboljšanje energetske efikasnosti u JU Kantonalna bolnica Zenica.

U fokusu današnjeg susreta bili su projekat izgradnje Interventne kardiologije Kantonalne bolnice Zenica, Akcioni plan zeleni gradovi za Grad Zenica te projekat izgradnje žičare do zeničkog izletišta Smetovi.

Gradonačelnik Kasumović je naglasio da se usvajanje Akcionog plana od strane Gradskog vijeća Zenica očekuje do kraja ove godine. Projekat Akcioni plan zeleni gradovi za Grad Zenica finanasiran je od strane Federalnog ministarstva finansija uz podršku EBRD-a čiji su konsultanti radili na identifikaciji i analizi izvora zagađenja u gradu Zenica. Na osnovu dobijenih rezultata odredit će se prioriteti za kreiranje politike u oblastima urbane i komunalne infrastrukture, vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda, javnog prijevoza, kvalitete zraka, energetike i klimatskih promjena.

Gradonačelnik Zenice i zvaničnici EBRD-a za BiH su potvrdili da će se nastaviti uspješna saradnja u pripremi i implementaciji novih projekata, čija će realizacija dovesti do poboljšanja uslova života građana Zenice.

Dosadašnji direktor EBRD-a za BiH Ian Brown predložen je za počasnog građanina Zenice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno