Info

Novogodišnja čestitka premijera i predsjedavajućeg Skupštine ZDK

Novogodišnja čestitka premijera i predsjedavajućeg Skupštine ZDK – Muslimani večeras dočekuju novu 1442. hidžretsku godinu. Tim povodom premijer Mirza Ganić i predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Ćazim Huskić uputili su muslimanima novogodišnju čestitku u kojoj se kaže:

“U ime Vlade i Skupštine Zeničko-dobojskog kantona svim muslimanima upućujemo iskrene čestitke povodom Hidžretske nove godine.

Hidžra, preseljenje muslimana iz Mekke u Medinu, događaj je od kojeg je počelo računanje vremena po lunarnom kalendaru i događaj koji šalje poruku potrebe žrtvovanja za dobro zajednice, sigurnost i slobodu. To su vrijednosti za koje se i danas trebamo boriti, a zarad napretka naše domovine i boljitka svih građana.

Želimo vam sretnu i berićetnu Novu hidžretsku godinu te da radost blagdana podijelite sa najbližima, prijateljima i komšijama”, kaže se u čestitki.

Press služba ZDK

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem