Biznis

NOVO u Orient Expressu: Doner kebab s tahin sosom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NOVO u Orient Expressu: Doner kebab s tahin sosom – Orient Express je ponovo za naše sugrađane donio dašak egzotike istočnjačke kuhinje. Ovaj put je riječ o tahin sosu koji se kao prilog servira uz glasoviti doner kebab Orient Expressa.

Tahin se spominje još u 13. stoljeću u jednom arapskom kuharu iz tog peroda. On se tradicionalno, pored arapske, koristi i u indijskoj, korejskoj i japanskoj kuhinji. Tahin se pripravlja od smrvljenog susamovog sjemena i ima mnogostruku primjenu pa se može koristiti u pripremi mnogih jela, a i kao samostalna namirnica.

Zbog značajnog prisustva minerala (natrij, kalij, magnezij, fosfor i željezo), vitamina B1, B6, D i nijacina, te aminokiselina, tahin se preporučuje svima sa pojačanim živtonim ritmom, pri liječenju bronhitisa i problema sa varenjem. Podržava i jača rad štitne žlijezde i smanjuje nivo šećera u krvi.

Dođite i probajte provjereno izvrstan doner kebab s tahin sosom.

Orient Express – Hrana koju volim
Muhameda S. Serdarevića 1 (Stara čaršija)
Dostava: 061/ 766 555
www.orientexpress.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno