Info

Novo u jesenjoj shemi informativnog programa BHT1 i BHR1

Novo u jesenjoj shemi informativnog programa BHT1 i BHR1  

Informativni program BHT1 u jesenjoj programskoj shemi uvodi poslijepodnevni program aktuelnosti, kroz emisiju “BHT1 UŽIVO“, koja će biti emitirana od ponedjeljka do petka, od 16.00 do 18.00 sati, pored već standardnih termina vijesti i Dnevnika i u 12 sati, te Dnevnika 3 u noćnom terminu. 

Emisija će gledateljima ponuditi “prijelom” događaja i priča, te rezimiranje naslova dana.

Riječ je o dvosatnom programu u kojem će sa akterima događaja, ekspertima ili putem glasa javnosti (ankete, društvene mreže) biti obuhvaćeni događaji dana ili događaji/pojave o kojima se govori u društvu: politika, ekonomija, business, turizam, kultura, sport…

Cilj je „otvoriti” program u vrijeme kada se ljudi već okreću ka televiziji (povratak sa posla, vrijeme poslije ručka) i podići gledanost u vremenu koje prethodi Centralnoj informativnoj emisiji BHT1, DNEVNIKU 2.

Bit će objavljivane ne samo informacije, već i sve što vam treba za kompletnu sliku događaja: analize, predviđanja, background.

Za “BHT1 UŽIVO“ govore akteri, stručnjaci, analitičari i vi!

Urednici i voditelji emisije “BHT1 UŽIVO“ su Elvir Bucalo i Vedran Prodić.

Za jesenju shemu koncepcijski i vizuelno Informativni program BHT1 ponudio je „osvježen“ magazin o eurointegracijama – „EUROIMPULS“.

Fokus se sa „visoke politike“ pomjera ka promjenama koje bi ovaj proces trebalo da donese u živote stanovnika Bosne i Hercegovine. Emisija govori o reformama koje su pred Bosnom i Hercegovinom na evropskom putu, iskustvima zemalja članica i onih koje to tek trebaju postati.

Otkriva – šta je novo u sjedištu Evropske unije? Donosi priče iz evropskih prijestolnica, analize, intervjue sa domaćim i stranim zvaničnicima.

Emisija će u programu BHT1 biti emitirana svake srijede u 20.00 sati.

Urednik i voditelj je Anel Nurković.

„GLOBAL“, emisija o zbivanjima u svijetu, koja se emitira u programu BHT1 od februara 2005. godine, sedmična je emisija, a govori o zbivanjima u svijetu i regionu.

Ove sezone, utorkom u 20.00 sati, nastavlja analize i praćenja aktuelnih geopolitičkih i geostrateških zbivanja. Magazin „Global“ prati opće trendove regionalne i svjetske politike kroz osvrte referentnih vanjskopolitičkih analitičara, analize, intervjue, javljanja dopisnika iz Beograda, Washingtona (VOA), Bonna (Deutcshe Welle), te pripremu priloga iz agencijske i međunarodne TV razmjene.

Posebno važan segment emisije su reportaže u vlastitoj produkciji iz zemalja regije i svijeta.

Osim analize globalne političke scene, magazin „Global“ bavi se i važnim događajima koji imaju implikacije na evropsku budućnost i perspektivu Bosne i Hercegovine.

Urednik i voditelj je Adis Deljković.

BH RADIO 1

Informativni program BH radija 1 pored VIJESTI koje se emitiraju svaki sat vremena i „NOVOSTI“ u 15 sati, te centralne informativne emisije „DNEVNIK“ u 16,30 sati, u novoj programskoj shemi emitira novu emisiju „PEDESET MINUTNA“ koja će biti emitirana u programu radija četvrtkom od 12 sati 10 minuta.

Dijaloška emisija „AKTUELNO“ nastavlja i u novoj programskoj shemi da analizira i ukazuje na aktuelne, političke, ekonomske, privredne i sociološke teme. Traži odgovore na brojna životna i društvena pitanja.

Uvijek daju informaciju više, a gosti iz različitih sfera odgovaraju, otvoreno i bez cenzure, na pitanja slušatelja. Otud je slogan emisije  – sadašnjost, stvarnost, savremenost – ovdje i sada – Bosna i Hercegovina. Novitet BH radija 1 u novoj programskoj shemi je potpuni redizajn audio špca informativnog programa.

Više na linku: https://bhrt.ba/informativni-program-bht1/

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: