Zenica

Novo rukovodstvo GSS F BiH

Novo rukovodstvo GSS F BiH
Novo rukovodstvo GSS F BiH
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Novo rukovodstvo GSS F BiH- Skupština Gorske službe spašavanja Federacije BiH jučer je na vanrednoj sjednici na Smetovima kod Zenice razriješila dosadašnje i imenovala novo rukovodstvo.

Tajnim glasanjem za novog predsjednika 10- točlanog Upravnog odbora izabran je 47- godšnji Zeničanin Enis Šikalo, uposlenik Oružanih snaga BiH i član GSS-a Zenica. Njegov zamjenik je Hajrudin Prutina iz Goražda, a predsjednik Skupštine je ostao Redžep Grabus.

Skupština je odlučila da posebno aplicira krovnoj međunarodnoj spasilačko asocijaciji ICAR- CISA, bez obzira što djeluje pod okriljem Planinarskog saveza BiH, a usvojenje su i određene izmjene u Statutu, među kojima su i one da unutar GSS-a se mogu formirati još i službe za spašavanje na vodi i pod vodom te za helikoptersko spašavanje.

Inače, Federalni GSS ima deset stanica, koje djeluju kao zasebna udruženja građana u Bihaću, Sarajevu, Mostaru, Konjicu, Kaknju, Zenici, Zavidovićima, Travniku, Gornjem Vakufu i Goraždu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno