Rekreacija

Novo: Funkcionalni Tae Bo & Crossfit za žene

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Novo: Funkcionalni Tae Bo & Crossfit za žene – Naš kolektiv nije klasični Tae Bo ili aerobic klub, fitness centar, teretana i sl. Naš kolektiv čini pozitivna energija naših članova, drugačiji treninzi koje kreiramo, izazovi u kojima učestvujemo,…

Posebno pripremljeni program funkcionalnih treninga za žene bazirani su na sistemu Tae Bo treninga kombinovanog sa popularnim Crossfit principom kružnih treninga.

Pripremimo se zajedno za proljetnji outfit, zategnimo tijelo, sagorimo suvišne kalorije i riješimo se suvišnih masnih naslaga!

Ukoliko želite probati naš funkcionalni trening, ali nemate gdje ostaviti vaše malodobno dijete, imamo posebne pakete za majke s djecom uz posebne popuste i pogodnosti. Jedini u Zenici imamo uslove da u isto vrijeme organizujemo trening i za vas i za vaše dijete. Dok vi vježbate Tae Bo & Crossfit, vaše mališane možete učlaniti u karate igraonicu za djecu od 3-5 godina, odnosno u karate školu za djecu stariju od 6 godina. Za vrijeme pauze vašeg treninga u fizički odvojenoj dvorani, svakog trenutka možete provjeriti kako vaše dijete napreduje na svom treningu. Ukoliko na trening ipak vaše dijete doprati suprug, u sklopu naših klupskih prostorija nalazi se i mini fitness.

Tae Bo je aerobna rutinska tjelovježba koja koristi pokrete borilačkih vještina bazirane na brzom tempu, ritmičkom plesu i konstantnoj dinamici. Zamišljen je kao spoj različitih vrsta aerobika, kardio vježbi, te određenih nožnih i ručnih udaraca. Bitna karakteristika Tae Bo-a je da uključuje aerobne vježbe namijenjene za podizanje nivoa kondicije, dok visoki intezitet vježbanja ima cilj povećanje snage, mišićne izdržljivosti i fleksibilnosti. Izrazito je učinkovit u toniranju i definisanju muskulature.

Posebnost Tae Bo-a leži u kombinovanju osnovnih vježbi sa borilačkim vještinama, odnosno povezivanje ples i “punch” pokreta u cilju povećanja fizičke snage i mentalne koordinacije. Možda najprivlačniji aspekt Tae Bo-a je dokazana učinkovitost spaljivanja kalorija, jer u samo sat vremena Tae Bo-a treninga sagorjevate od 500 do 800 kalorija.

Crossfit je program opšte fizičke pripreme, koji metodom kružnog vežbanja (bez ili sa malim pauzama) na efikasan način razvija sve fizičke sposobnosti: snagu, brzinu, kondiciju, koordinaciju, izdržljivost, ravnotežu, gipkost, jakost, agilnost i preciznost. Kreiran je na bazi popularnih HIIT i Insanity treninga, a oblikovan od strane stručnjaka, kako bi dao najbolje rezultate tj. brzo podizanje nivoa opšte fizičke forme.

Treniranjem funkcionalnih pokreta, maksimalno 20-30 minuta aktivnog rada po treningu, poboljšava se efikasnost u bilo kom sportu i svakodnevnici. Efikasno korištenje tijela pri bilo kakvim naporima, esencijalno je za dug i funkcionalan život.

Iako nema starosnih granica, ovaj program se najbolje pokazao na populaciji 15-50 godina starosti, na aktivnim i bivšim sportistima, ali i na onima koji nikada ranije nisu bili fizički aktivni. Na treningu mogu biti polaznici različitih nivoa spremnosti, svako će trening raditi u granicama svojih mogućnosti (koje će iz dana u dan biti sve veće).

Mnogo je različitih treninga i vježbi, naš cilj je da nikada unapred ne znate trening koji će vam biti postavljen. Na taj način ubijamo rutinu, a naše tijelo uvijek dobija nove zadatke i izazove koje će ga učiniti jačim, bržim i zdravijim.

Vježbe funkcionalnog treninga olakšavaju vašem tijelu izvođenje svakodnevnih aktivnosti, bilo da se odvijaju u vašoj kući, na poslu ili bilo gdje. One vam pomažu da svoje obaveze izvršite efikasnije i sigurnije, a ujedno i poboljšavaju kvalitetu života u sinergiji sa jačanjem vlastitog zadovoljstva.

Funkcionalan trening najviše koristi osobama koje se ne kreću dovoljno, osobama koje nisu u mogućnosti imati dovoljno tjelesne aktivnosti, osobama koje imaju veoma malo slobodnog vremena za trening, starijim osobama koje žele spriječiti atrofiju mišića ili osobama koje vole sportski izazov, bili oni vrhunski sportaši ili rekreativci.

Tae Bo & Crossfit treninge za žene vodi instruktorica Irma Fetić, dugogodišnji sportista, Tae Bo & Crossfit instruktor, crni pojas II DAN u karateu i Krav Maga praktikant.

Za prijavu ili više informacija kontaktirajte nas na:
mobitel/Viber: 061 717 560
facebook: TaeBoZenica

kumite nico tae bo crossfti za zene



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno