Biznis

Novitet iz Carpe Diema: Hrana iz Josper peći, jedinstvene u regionu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Novitet iz Carpe Diema: Hrana iz Josper peći, jedinstvene u regionu  – Ne mali broj restorana bori se da sve probirljivijoj publici privuče pažnju. Unaprijeđuju kreativne ideje, u ponudi su na novi način pripremana ili drugačije servirana jela, originalne kombinacije ukusa… pred gastronomskom klijentelom vodi se pravo nadmetanje – ko će ostaviti najbolji utisak, ko je uspostavio nove standarde u pripremi jela…

Da bi odnijeli pobjedu u ovako žustroj borbi, nije više dovoljno biti prvi u dosad poznatim kategorijama: “samo svježe namirnice”, “domišljati kuhar”, “prijatan ambijent”, “najoriginalniji enterijer”… potrebno je da imate nešto što konkurencija nema, a to je Josper pećnica, u kojoj možete da grilujete ili pečete hranu na nov način.

Restoran Carpe Diem, koji čini cjelinu sa istoimenim caffeom i boutique hotelom, prvi u regiji, te jedan od rijetkih na Balkanu, nudi od ovog vikenda hranu iz ove jedinstvene pećnice koja je planetarni hit.

Dizajn, moćan izgled, tehnologija, inžinjering i tradicija čine Josper jedinstvenom mašinom na tržištu. Ona se nalazi i u nekim od najprestižnijih restorana kao što su “L’Anima” u Londonu, “Auberge de Vieux Puits Fontjoncouse” u Francuskoj, “Ikibana” u Barceloni, ”St Betty” u Hong Kongu i mnogim drugim restoranima širom svijeta. Od sada i u našem restoranu imate priliku da uživate u velikom izboru najkvalitetnijih komada mesa pripremljenih u Josper pećnici, kaže vlasnik Carpe Dieama Eldin Vrače.

Josper peći ugrađuju u svoje objekte i ponudu prestižni restorani od od Helsinkija do Južne Amerike. Ove godine Josper slavi 50 godina postojanja, a na spisku država u kojima rade njihove peći stavio je i BiH. Kako se navodi na službenoj stranici Jospera, imaju više od 25.000 klijenata u 80 država.

Sada se sigurno pitate, šta je to što JOSPER pećnicu čini drugačijom od ostalih proizvoda?

Oni koji su imali sreće da probaju hranu pečenu i grilovanu u Josper pećnici, potvrđuju da se ovakvim očaravajućim ukusima nisu sretali do sada. Jedinstvena sočnost hrane se dobija pečenjem na najfinijoj žeravici u zatvorenom sistemu po kome je Josper pećnica jedinstvena. Još jedan kvalitet krasi ovako pripremanu hranu. Ona je uvek optimalno pečena ili grilovana i u potpunosti angažuje Vaša čula, pokreće maštu. Vrhunski kvalitet potvrđuje i činjenica da je bezbjednost ove pećnice i u pogledu očuvanja i zaštite okoline, kao i spram zdravlja korisnika, na najvišem internacionalnom nivou.

Josper ravnomjerno peče hranu sa svih strana. Ova pećnica ima ventile koji kontroliraju temperaturu tokom procesa pečenja tako da meso ostaje sočno i nakon termičke obrade. Odgovarajuća temperatura zgušnjava bjelančevine i na taj se način zadržavaju svi sokovi koji daju jedinstven okus mesu. Predlažemo Vam da probate jelo pripremljeno na drvenom ugljenu u zatvorenom sistemu po kome je Josper pećnica jedinstvena. Josper španske peći na ćumur za pripremu stekova, t-bone stekova, ribeye stekova, burgera, krupne ribe, grilovanog povrća i još mnogih gastronomskih specijaliteta.

Josper pećnice su svojevrsna kombinacija roštilja i peći. Dodatna aroma se postiže ubacivanjem ruzmarina sa uljem u pećnicu ili komadom vinove loze ili komadom drveta čiji mirisi oplemenjuju meso koje se priprema na najfinijem žaru.

O Carpe Diemu se upoznajte ili rezervišite na:

https://www.instagram.com/carpediem.zenica/?hl=hr
https://www.instagram.com/explore/locations/276412720/carpe-diem-zenica/
https://www.facebook.com/Carpe-Diem-Boutique-Hotel-Restaurant-661136780971815/
https://www.facebook.com/profile.php?id=1423343671248959
https://www.booking.com/hotel/ba/carpe-diem-boutique.hr.html
http://www.carpediemzenica.ba/

Više o Josper pećima na oficijelnim prezentacijama:

http://www.josper.es/
https://www.facebook.com/josper.charcoal.ovens
https://twitter.com/JosperGrill
http://www.youtube.com/hornosjosper
http://pinterest.com/jospergrill/
https://plus.google.com/103348066422093295665



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno