Biznis

Novih 85 kilometara do 2020. godine

Za izgradnju autoceste na koridoru Vc 60 miliona eura od EBRD-a
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Novih 85 kilometara do 2020. godine – Direktor Javnog preduzeća “Autoceste” Federacije BiH /FBiH/ Jasmin Bučo upoznao je predsjednika FBiH Marinka Čavaru da ovo preduzeće planira realizovati 85 kilometara auto-puta do 2020. godine kroz zaduženja kod međunarodnih finansijskih institucija i iniciranja projekata koji će se graditi putem koncesija.

Bučo je upoznao Čavaru sa stanjem u preduzeću, te predstavio planove izgradnje dionica auto-puta na koridoru “Pet-ce” i brze puteve kroz srednju Bosnu, saopšteno je iz Kabineta predsjednika FBiH.

Na sastanku je istaknut značaj nastavka izgradnje auto-puta, a posebno nastavak izgradnje auto-puta na koridoru “Pet-ce”, kao i brzog puta Lašva–Travnik, koji predstavljaju ključne infrastrukturne regionalne i evropske projekte.

Dogovorena je saradnja i podrška predsjednika FBiH Marinka Čavare za otklanjanje prepreka za realizaciju ovih projekata.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno