Info

Novih 60 miliona eura za izgradnju autoputa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Evropska banka za obnovu i razvoj /EBRD/ odobrila je finansiranje projekata izgradnje autoputa Počitelj – Buna i trećeg lota dionice Zenica jug – Zenica sjever, čime je obezbijeđeno dodatnih 60 miliona eura za izgradnju Koridora “Pet ce”, saopšteno je iz Javnog preduzeća “Auto-ceste FBiH”.

Riječ je o ukupno novih 10 kilometara autoputa, ističe se u saopštenju.

“Auto-ceste FBiH” uputile su ranije inicijativu Vladi Federacije BiH da odobri postupak zaduženja za ove dionice, a planirano je da se početkom 2016. godine pokrene i tenderska procedura za izgradnju ovih dionica.

Do sada je za izgradnju Koridora “Pet ce” obezbijeđeno 300 miliona eura, i to za dionice Počitelj – Međugorje, LOT dva Zenica jug – Zenica sjever, Drivuša – Klopče, Počitelj – Buna i LOT tri Zenica jug – Zenica sjever.

Iz “Auto-cesta FBiH” napominju da početkom sljedeće godine mogu imati u izgradnji novih 32 kilometara auto-puta na Koridoru “Pet ce”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno