Ostali sportovi

Novi uspjesi zeničkih atletičara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Već smo objavili da je zenički atletičar Dejan Mileusnić, reprezentativac i član Atletskog kluba „Zenica“, osvojio prvo mjesto u disciplini bacanje koplja na 26. Međunarodnom atletskom mitingu u Novom Mestu (Slovenija) sa rezultatom 75,80 metara.

Dana 20.9.2015. u Čitluku je održana atletska manifestacija – Festival atletike na kojem je nastupilo i nekoliko atletičara/ki iz AK „Zenica“:
1. Samir Hodžić je u kategoriji Juniora u skoku u vis ostvario odličan rezultat u skoku od 2.05 m, te uz pobjedu izjednačio svoje najbolje dosadašnje ostvarenje.
2. Lamija Pašalić je u kategoriji Juniorki u skoku u vis ostvarila rezultat od 1.60 m i drugo mjesto.
3. Adijan Dujak u kategoriji cicibana na 50 m istrčao je 10.14 i ostvario najbolji rezultat u pomenutoj kategoriji.
4. Emir Hrnjadović (80 m prepone), Nejra Čajdrić (skok u dalj i 60 m), te Ajna Sivac (200 m) ostvarili su nešto slabije rezultate od naprijed pomenutih.

Takođe, da najavimo još jedno atletsko takmičenje:
U subotu 26.9.2015 u Velenju se održava Ekipno takmičenje Balkanskih Nacionalnih Federacija pod nazivom “Balkanika 2015”.
Pošto je reduciran broj disciplina, najvjerovatnije će se na ovom takmičenju pojaviti troje takmičara iz AK „Zenica”: Kanita Bilić (200 m), Abedin Mujezinović (800 m) i Dejan Mileusnić (bacanje koplja), javio nam je gospodin Aziz Kevelj, trener i generalni sekretar u AK „Zenica“.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno