Biznis

Novi uspjesi kompanije Zenko

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenička kompanija “Zenko” prošla je put kakav prolazi većina uspješnih kompanija, a to je da prvo bude priznata i poznata vani, pa onda kući, odnosno da se njeni kvaliteti prepoznaju, tek kad se uspjeh postigne van granica BiH.Tako su ove sedmice predstavnici Željeznica Federacije i direktorica kompanije “Zenko” Amela Redžić potpisali ugovor o nabavci kompleta radnih uniformi za više od hiljadu službenika ŽFBiH. Sve je to uslijedilo, nakon što je “Zenko” postao stalni i stabilni dobavljač nekoliko evropskih željezničkih korporacija, a od jeseni prošle godine i Švicaraca.

– Radićemo po 1.241 komplet ljetnih i zimskih službenih iniformi. Jedan komplet se sastoji od sakoa, pantalona, šapki, košulja dugih i kratkih rukava, vjetrovke sa uloškom, zimskih i ljetnih cipela. Također radićemo i posebne kompleta za čuvare, rekla nam je Redžić. Ono što je posebno jeste da će uniforme biti od identičnih materijala i rađeni na isti način kako “Zenko” to već radi za veoma zahtjevnu švicarsku nacionalnu željezničku korporaciju SBB. U “Zenki” navode da su materijali od kojih će biti uniforme radnika ŽFBiH trenutno najkvalitetniji u svijetu.

– Posebno naglašavamo materijal za vjetrovke i uloške, jer je osnovni materijal tzv. “tencel”, koji se radi od drvenih vlakana, a prvi put je u svijetu upotrebljen upravo za švicarske uniforme, jer je nepropusan za bakterije, savršen za odnos vlage. Također, po prvi put u BIH ćemo upotrijebiti “soft shell” materijal sa membranama za uloške vjetrovki, materijal koji nije korišten na ovim prostorima, kaže nam vlasnik “Zenke” Fahrudin Čančar, dodajući da slične zahtjeve imaju iz još nekoliko evropskih zemalja, poput Austrije, Njemačke…

“Zenko” već godinama proizvodi specijalizovanu odjeću za policijske agencije, oružane snage, deminerske timove, šumske uprave, zaštitnu odjeću za specijalizovana zanimanja, a prisutni su na tržištu nekoliko vrlo zahtjevnih država EU.

fahrudincancar01



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno