Nogomet

Novi Upravni odbor u trulom sistemu nema podršku!

Novi Upravni odbor u trulom sistemu nema podršku
Novi Upravni odbor u trulom sistemu nema podršku
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Novi Upravni odbor u trulom sistemu nema podršku!- Ranije smo iznijeli stav o „novoj“ Skupštini koja će djelovati na dokazano neefikasnom principu, te se na osnovu toga osjećamo dužni očitovati i povodom izbora (čitaj: imenovanja) novog predsjednika Upravnog odbora NK Čelik Zenica.

Kao što smatramo neučinkovitim rad buduće Skupštine u kojoj nisu dobili priliku učestvovati svi zainteresovani građani, navijači i simpatizeri, nego podobni (barem potrebna većina), tako i za budućeg predsjednika Upravnog odbora koji će raditi u uslovima zaduženog kluba, neriješenog pitanja reprograma, blokiranog računa, neefikasne Skupštine i bojkota navijača, smatramo da njegov rad ne može doprinijeti boljitku i stabilizaciji kluba bez rješavanja prethodno navedenih problema.

Bez ozbira kakve bile namjere budućeg predsjednika Upravnog odbora, ma ko god on bio, ne vjerujemo da klub u takvim uslovima može ići u smjeru u kakvom želimo mi, navijačka grupa Robijaši 1988 Zenica i preko 5000 građana koji su izašli na ulice sa željom za promjenama.

Napominjemo da se delegati za Skupštinu neće birati iz reda članova kluba kako je propisano važećim statutom nego imenovanjem predstavnika mjesnih zajednica i to od strane od nikoga izabranog „koordinacionog tijela“. Pored toga, vrijedi istaknuti da se i sam predsjednik „bira“ i predstavlja igračima i stručnom štabu čak i prije nego je Skupština koja ga treba izabrati i oformljena, a kamoli mu izglasala povjerenje što još jednom šalje poruku o njihovim manipulativnim namjerama u kojim su im ljudi koji iskreno vole Čelik nebitni i nevažni.

Da rezimiramo: nelegitimno Koordinaciono tijelo bira nelegitimnu Skupštinu koja će na nelegitiman način izabrati nelegitimnog predsjednika Upravnog odbora. Takav način rada i bilo koga ko pristane raditi u takvim okolnostima – nećemo podržati!

Svi podnosimo veoma teško što Čelik svoje utakmice igra pred praznim tribinama, ali ako je to cijena koju ćemo nastavit plaćati kako bismo zaustavili silovanje naše svetinje, bit ćemo istrajni do kraja. Naši i stavovi UG „Robijaši 1988“ su odavno poznati: Grad Zenica mora stati iza Kluba tako što će potpisati reprogram poreskog duga, a potom Skupština treba izglasati novi statut po članskom modelu. Bez ta dva osnovna preduslova, bojkot domaćih utakmica se neće prekinuti.

Naša je dužnost i obaveza nastavit se boriti protiv dokazano trulog sistema i podobnih marioneta, koji i dalje klub svih Zeničana drže pod svojom okupacijom te ga vode u nestanak.

zacelik.org



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno