Info

Novi tursko-bosanski rječnik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ovaj rječnik je nastao kao produkt velike i iskrene ljubavi prema Turskoj i turskom jeziku, u želji da dobro posluži nadolazećim generacijama učenika i studenata, kao i svima onima koji imaju želju da nauče ovaj jezik. Kao prvi obimniji bosansko-turski, tursko-bosanski rječnik, nastajao je postepeno i mukotrpno tijekom perioda od šest godina, i u konačnici, unatoč svim poteškoćama, ugledao svjetlost dana.

Rječnik sadrži preko 70 000 riječi, a obogaćen je sa što je bilo moguće većim brojem stručnih termina, u nadi da će biti od velike pomoći ljudima iz različitih branši, koji imaju doticaja sa turskim jezikom, i omogućiti im da što lakše unaprijede i prošire svoja poslovanja i kontakte sa Turskom.

Posebnu praktičnost ovog djela čine osnove gramatike turskog jezika koje su objašnjene na najjednostavniji mogući način, gdje će korisnik u svakom trenutku, uz rječnik, imati i mogućnost provjere nekih gramatičkih pravila koja se itekako razlikuju od pravila u našem jeziku. S obzirom da turski jezik spada u grupu altajskih jezika, smatra se jednim od težih za učenje narodima čiji je maternji jezik iz grupe slavenskih jezika, a gdje spada i bosanki jezik. Autore rječnika je upravo ova činjenica navela na ideju da u rječnik uvrste i gramatička pravila, koja će, nadaju se, dobro poslužiti korisnicicima.

Rječnik sinonima i antonima od velikog je značaja za korisnike sa višim stepenom znanja turskog jezika, a posebno će pomoći onima koji se bave prevođenjem u odabiru pravog termin za prijevod, kao i za bogaćenje fonda riječi.

Cijena rječnika je 59,95,00 KM+POŠTARINA.

TRENUTNO JE U TOKU RAMAZANSKA AKCIJA PO CIJENI OD 39,95 KM.

BESPLATNA POŠTARINA (PREPORUČENA POŠILJKA) UNUTAR BIH.

PLAĆANJE PRILIKOM PREUZIMANJA RJEČNIKA.

 
NARUDZBE NA MAIL: [email protected]               



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno