Zenica

Novi stacionarni radar na M17 u zeničkom naselju Pečuj, ali i u Usori, u funkciji i novi mobilni radari…

foto: FB
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Novi stacionarni radar na M17 u zeničkom naselju Pečuj, ali i u Usori, u funkciji i novi mobilni radari… – Nakon što je proteklih mjeseci na pravcu magistralnog puta M17 u zeničkom naselju Pečuj gotovo svakodnevno dežurala policijska ekipa PU Zenica sa mobilnim radarima, ove sedmice se “ukazao” i dugo najavljivani stacionarni radar, postavljen kod Benzinske pumpe Almy – BP1, odnbosno u neposrednoj blizini pekare i skladišta građevinskog materijala koje se nalazi u blizini pumpe.

Po viđenom, radar je postavljen da snima prekršioce brzine iz pravca petlje Blatuša i Grada Zenica, a na ovom dijelu M17 je ograničenje 70 kilometara na sat, što znači da radar snima i dokumentuje sva vozila koja voze više od 80 km/h. podsjećamo, inicijativa za postavljanje stacionarnog radara na M17 pokretana je nekoliko puta u ranijem periodu, jer je pravac na ovom dijelu M17 služio nadobudnim vozačima za testiranje “letačkih sposobnosti”, nerijetko puneći stupce crnih hronika ovdašnjih medija.

Kako saznaje Zenicablog, osim u Pečuju, novi stacionarni radar je postavljen i na području Žabljaka-Usore, odnosno dijela magistralnog puta Teslić – Tešanj – Doboj, koji prolazi dijelom teritorije općine Usora. Osim ova dva stacionarna, nabavljen je još jedan mobilni radar “tronožac”, koji će biti korišten na različitim lokacijama na magistralnim putevima ZDK.

-Uz radare, nastavljamo sa pojačanim patroliranjem i punktovima na magistralnim putevima, koji su bili prepoznatljivi proteklih mjeseci rutom ovog puta kroz ZDK sa uključenim “rotacijama” u svakoj od općina kroz koje prolaze putevi M17 i M4. Trenutno, policija ZDK na dijelu magistralnog puta M17 koji prolazi kroz ZDK može mjeriti brzinu, odnosno prekoračenja na pet fiksnih i pet mobilnih lokacija, što je rezultiralo značajnim smanjenjem broja prekršioca, ali i još bitnije, manjim brojem nesreća. Iako je još rano govoriti, jer statistika je nešto što se može promijeniti jednim nesretnim događajem, činjenica je da smo represivnim, ali prije svega preventivnim djelovanjem policije na svim tačkama u ZDK učinili da je savjest vozača na višem nivou, a  time i sigurnost svih učesnika u saobraćaju, rekao je za Zenicablog policijski komesar ZDK Semir Šut.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno