Nogomet

Novi selektor Zmajeva imat će odriješene ruke prilikom izbora članova stručnog štaba

Novi selektor Zmajeva imat će odriješene ruke prilikom izbora članova stručnog štaba – Nakon što je Dušan Bajević napustio kormilo naše fudbalske reprezentacije, Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH će do kraja ove godine izabrati novog selektora koji će debitovati u martu 2021. godine, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

Kako navodi Dnevni avaz, Bajevićev nasljednik će po prvi put imati odriješene ruke da sam izabere svoje asistente, odnosno stručni štab, a dobit će i ugovor na četiri godine.

Plasman na Svjetsko prvenstvo u Katar neće biti imperativ, nego pravljenje ekipe i odlazak na Euro 2024. godine.

Komisiju za odabir novog selektora činit će predsjednik NSBiH Elvedin Begić uz potpredsjednike Ivana Beusa i Milorada Sofrenića, a tu će još biti predsjednici entitetskih saveza Ifran Durić i Vico Zeljković.

Komisija za odabir novog selektora obavit će razgovor sa svim kandidatima i predložiti imena, koja će potvrditi Izvršni odbor NSBiH, a kompletan proces bi trebao biti završen do 1. januara naredne godine.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem