Biznis

Novi projekat Udruženja poslodavaca Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Udruženje poslodavaca Zenica predstavilo Projekat „Energetska efikasnost u zgradarstvu – šansa za novo upošljavanje u Zenici“ – U prostorijama Udruženja poslodavaca Zenica je održana završna prezentacija projekta „Energetska efikasnost u zgradarstvu – šansa za novo upošljavanje u Zenici“.
Prezentaciji su prisustvovali članovi Upravnog odbora Udruženja poslodavaca Zenica koji su ovaj Projekat ocijenili strateškim za Grad Zenicu.
Projekat „Energetska efikasnost u zgradarstvu – šansa za novo upošljavanje u Zenici“ predstavlja razvojnu priliku za privredu Grada Zenice, Zeničko – dobojskog kantona, ali i cijele države. Pored prilike za razvoj privrede, predstavljeni su i benefiti koje bi imala država na svim nivoima vlasti kroz značajno pove
anje punjenja budžeta. I na kraju, najvažniji segment uspješne implementacije projekta „Energetska efikasnost u zgradarstvu – šansa za novo upošljavanje u Zenici“ bilo bi upošljavanje preko 2500 radnika na period od 5 godina.
Pozitivni efekti implementacije projekta podrazumijevaju ogromne uštede energije, kao i smanjenje zagađenja u Gradu Zenica, što su dva pitanja od naročitog značaja za naš Grad.

Na zadnjem, 11. sastanku Upravnog odbora Udruženja poslodavaca Zenica održanom 04.08.2016.godine, usvojen je Zaključak kojim se: „Projekat Energetska efikasnost u zgradarstvu – šansa za novo upošljavanje u Zenici“ upućuje kao projekat Udruženja poslodavaca Zenica za revidiranu Strategiju razvoja Grada Zenica.
Projekat Energetska efikasnost u zgradarstvu – šansa za novo upošljavanje u Zenici“ će biti predstavljen na narednoj sjednici Privrednog savjeta Grada Zenica zakazanoj za 12.08.2016.godine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno