Kultura

Novi projekat Omladinskog hora Zenica: Mjuzikl “Quo vadis homo”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Omladinski hor Zenica predvođen Milenkom Karovićem upustio se u novi projekat muzičko- scenske predstave mjuzikla “Quo vadis homo”.

“Projekat “Quo vadis homo” inspirisan je poemom Puškina “Cigani”, ali je scenario ovog mjuzikla adaptiran savremenom dobu kroz scenarij Kamiah Arnaut- Karović” izjavio je dirigent Omladinskog hora Zenica Milenko Karović.

Mjuzikl je novi originalni autorski projekat Udruženja muzičke omladine- Omladinskog hor Zenica u saradnji sa Bosanskim narodnim pozorištem Zenica i plesnim studiom “Shadows”.

“Solisti u novom projektu su Sandra Ubiparip, Ajdin Huskić, Mak Begović i Arijan Karović, koreograf je Semir Šerić, dok je tu i ekipa koju okupljamo na svim projektima Elvir Škiljo, Armin Muzaferija sa svojim ozvučenjem. Tim koji fantastično radi ne treba mijenjati” istakao je Karović.

Izvođenje “Quo vadis homo” planirano je za 17. decembar u BNP Zenica.

“Projekat je, prevashodno namijenjen mlađoj populaciji koja traga za srednjim, mirnim, ali duhovno ispunjenim življenjem koji niti je potpuno otuđen i virtualan, ali nije ni ekstremno hedonistički u kojem se puno ne razmišlja o budućnosti. Također kroz ovaj projekat ćemo afirmisati kulturu i tradiciju roma kao ne uvijek društveno integrirane manjine.”

Ova muzičko-scenska predstava je zamišljena da bude ne samo izuzetno atraktivna za publiku svih generacija radi svoje dinamike, muzike, igre i glume, već da bude i edukativnog karaktera prije svega o našoj sadašnjici i budućnosti, a onda i o kulturi, tradiciji, stereotipima i baštini koju ostavljamo i vremenu u kojem živimo.

U narednom periodu sve aktere očekuju velike pripreme za realizaciju ovog projekta, a više o samom projektu će biti poznato u narednim sedmicama kada se uđe u realizaciju i pripremu.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno