Biznis

Novi projekat Agencije ZEDA – Unapređenje institucijske poduzetničke infrastrukture

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Početkom marta 2018.godine, Zenička razvojna agencija ZEDA d.o.o. je aplicirala na Javni natječaj za odabir korisnika grant sredstava tekućih transfera za 2018.godinu, objavljen od strane Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta. Aplicirano je na projektnu stavku broj 3., Unapređenje institucijske poduzetničke infrastrukture.

U objavljenim rezultatima Javnog natječaja, na rang listi odobrenih poticaja, Agencija ZEDA je zauzela visoko četvrto mjesto sa ukupno osvojenih 55 bodova. Naziv projekta je „Unapređenje razvojnih kapaciteta Biznis inkubatora Zenica i TechnoPark-a Zenica“, a ukupan iznos odobrenih sredstava iznosi 20.000 KM, dok će Agencija ZEDA osigurati vlastito učešće u iznosu od 24.200 KM.

Cilj ovog projekta je jačanje kapaciteta aktera Lokalnog ekonomskog razvoja (LER) kao i unapređenje efikasnosti poslovanja korisnika BIZ i TPZ-a. Neke od aktivnosti kojima će se ostvariti navedeni cilj su edukacija o korištenju besplatnih Google alata koja će olakšati i ubrzati poslovanje korisnika BIZ i TPZ-a. Druga edukacija će biti organizovana u pet ciklusa, a odnosi se na PCM, SBA, značaj LER-a, BFC kao i unapređenje rada TPZ od strane eksternih eksperata. Navedene edukacije će biti održane u prostoru prilagođenom tim aktivnostima, nakon provedene ankete o potrebi i značaju održavanja navedene edukacije i trenutnog stanja u BIZ-u i TPZ-u.

Sredstvima iz projekta također će se uraditi označavanje firmi korisnika BIZ-a i TPZ, kao i signalizacija unutar Poslovne zone Zenica, kako bi posjetioci na što lakši način mogli da pronađu i posjete korisnike BIZ-a i TPZ-a. Virtualna prezentacija samih firmi, potencijala poslovne zone kao i promocija samih privrednih kapaciteta Grada ZenicE je još jedna od aktivnosti predviđenih u Projektu.

Sve naprijed navedeno ima za cilj unaprijediti razvojno okruženje MSP koja posluju u prostorima Biznis inkubatora i TechnoPark-a. Relizacija i implementacija Projekta će trajati 6 mjeseci, a čiji početak se očekuje u septembru 2018., dok su finalne aktivnosti planirane za februar 2019.godine. Sve vijesti i novosti vezane za implementaciju Projekta bit će blagovremeno objavljene na www.zeda.ba.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno