Nogomet

Novi problemi za ligu ZDK: FK Patriot istupio iz takmičenja par dana prije starta prvenstva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Novi problemi za ligu ZDK: FK Patriot istupio iz takmičenja par dana prije starta prvenstva – Iako je sve bilo spremno za početak takmičenja u Kantonalnoj ligi ZDK, danas su se pojavili novi problemi.

Naime, jedan od klubova, tačnije FK Patriot iz Zenice je odlučio da odustane od takmičenja par dana prije početka lige u kojoj će između ostalih naredne sezone nastupati i NK Čelik, što je blago rečeno sramotan potez.

FK Patriot je dostavio pismeni akt NS Zeničko dobojskog kantona te naveo da neće učestvovati u takmičenju za takmičarsku sezonu 2020/21.

Prema ranije utvrđenom rasporedu utakmica Kantonalne lige ZDK jedna ekipa je bila slobodna, no sada se sve mijenja. Nijedan tim neće biti slobodan, a ponovni žrijeb takmičarski brojeva zakazan je sutra za 11 sati. Liga će tako brojati 10 klubova, odnosno igrat će se samo 18 kola što je svakakako mali broj pogotovo za mlade igrače na koje će se osloniti Čelik pa se može reći da je ovo odustajanje hendikep i za nekadašnjeg prvaka naše zemlje.

Iz NS ZDK pozvali su predstavnike klubova da prisustvuju žrijebanju zbog upoznavanja sa početkom takmičenja.

Patriot je u prvom kolu trebao gostovati Nemili.

Izvor: sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno